USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині в одному з районів кількість хворих на коронавірус зросла вдесятеро

9 Вересня 2021 18:13
На Волині фіксують ріст кількості хворих на коронавірусну інфекцію, найбільш стрімке погіршення епідситуації – на Камінь-Каширщині.

Заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції повідомила, що за минулу добу було зареєстровано 93 нових випадки захворювань.

«Це значний ріст, порівняно з попереднім днем і минулим тижнем. Кількість госпіталізованих також збільшилась. Наразі на лікуванні у медзакладах перебуває 145 осіб, у 117 з них підтверджений COVID-19 і у 28 – підозра на коронавірусну інфекцію. На ліжках з доступом до кисню перебувають 84 пацієнти, в палатах інтенсивної терапії – 15, на ШВЛ немає нікого. Але за вчорашній день є два летальні випадки», – повідомила вона.

Як додала головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, найбільш стрімке погіршення ситуації зафіксоване на території Камінь-Каширського району, де цього тижня зареєстровано 53 випадки COVID-19, проти п’яти за минули тиждень. Серед нових хворих у Камінь-Каширському районі – п’ятеро дітей.

Читати ще: У ще одній школі на Волині – спалах захворювання на COVID-19

Також збільшилась частка хворих з групи ризику, віком понад 60 років, наразі вона становить 30%. За минулу добу захворіло і троє медичних працівників.

«Спостерігається щоденне погіршення індикаторів визначення рівнів епіднебезпеки. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить уже 5,9% на Волині при нормативному 4%. Рівень госпіталізації за останні три дні зріс з 12 до 15% на 100 тисяч населення», – повідомила Наталія Янко.

З початку пандемії на Волині зафіксовано 63 тисячі випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, одужало 62 тисячі осіб, 1210 осіб померли. Наразі вже підтверджено 47 випадків штаму «Дельта» і ще 158 зразків перебувають на секвенуванні. Ці пацієнти, до слова, не подорожували за кордон чи навіть за межі області.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
??? Показати IP 9 Вересня 2021 18:26
А інші хвороби і смертність від них є?!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus