USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

На Волині від COVID-19 померло 29 медиків. Компенсацію отримали не всі родини

6 Жовтня 2021 16:02
З початку пандемії на Волині померло більше трьох десятків працівників закладів охорони здоров’я: медиків і немедичних працівників. За результатами розслідування лише у 9 випадках доведено, що ті інфікувалися вірусом на робочому місці.

Дані станом на 6 жовтня у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Так, згідно з даними, від коронавірусної інфекції протягом 2020-2021 років померли 34 працівники медзакладів. З них, 29 осіб – медики, а решта – немедичні працівники (водії, ліфтери тощо).

«Станом на 6 жовтня, за результатами проведення розслідувань, 9 випадків пов’язані з професійною діяльністю, ці особи були інфіковані на робочому місці. Згідно з даними Фонду соціального страхування, на сьогодні 7 сімей отримали виплати, ще з приводу двох випадків тривають судові розгляди, оскільки там діти повнолітні і мешкають окремо», – інформують в управлінні.

Нагадаємо, у січні 2021 року Кабінет Міністрів скоротив строки розслідування випадків смерті медичних працівників з 15 до 5 днів.

Розпорядником коштів є Фонд соціального страхування. Розміри виплат наступні:

- 1 мільйон 576 тисяч гривень компенсації виплатять родинам загиблих медиків, якщо ті захворіли на коронавірус під час виконання професійних обов’язків;

- 210 тисяч гривень – якщо вони захворіли та померли не під час роботи з хворими на COVID-19;

- 210 тисяч гривень – у разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика на коронавірус.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus