USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині водій BMW збив велосипедиста та втік: йому присудили умовне

14 Червня 2020 15:06
Водію BMW, який у Ратнівському районі збив велосипедиста на зустрічній смузі та втік з місця ДТП, призначили умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області.

Так, 15 грудня 2019 року обвинувачений, керуючи автомобілем BMW 330, рухався вулицею Шевченка в смт. Заболоття Ратнівського району. Водій «бехи» не вибрав безпечної швидкості, виїхав на зустрічну смугу руху та узбіччя, де здійснив зіткнення з велосипедистом, який рухався на своїй смузі руху по краю проїзної частини в зустрічному напрямку. Після цього водій авто покинув місце ДТП.

Внаслідок аварії велосипедист отримав численні травми, зокрема відкриті переломи та рвані рани голови.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений пригадав, що рухався із швидкістю близько 80 км/год. З його слів, на ділянці дороги, що має деяке заокруглення, він виїхав на середину дороги, де раптово побачив велосипедиста, який рухався йому назустріч по центру дороги.

Не маючи можливості об`їхати велосипедиста справа через значну власну швидкість руху, що могло спричинити його занос, він вирішив здійснити його об`їзд зліва, виїхавши на зустрічну смугу руху та зустрічне узбіччя. Своєю чергою, велосипедист також скерував велосипед із середини дороги на вказану смугу, в результаті чого відбулося зіткнення.

Потерпілий вдарився об лобове скло автомобіля й упав на узбіччя. Зупинившись, обвинувачений спитав у велосипедиста про його стан. Однак, не зрозумівши відповіді й не виявивши на велосипедистові слідів крові, він, злякавшись, поїхав автомобілем у село Тур до товариша, де й залишився на ніч, пояснивши останньому, що збив огорожу. Зазначив, що надавав потерпілому допомогу на лікування, відшкодував витрати закладів охорони здоров`я на його лікування, передав йому власний велосипед. Про вчинене шкодує.

Натомість потерпілий зауважив, що обставин ДТП не пам’ятає. Він не мав будь-яких претензій до обвинуваченого, зазначивши, що той відвідував його в лікарні та відшкодував витрати на лікування. Потерпілий просив суд застосувати до обвинуваченого найбільш м`яке покарання, не пов`язане із позбавленням волі, підтвердивши, що не звертався з заявою до поліції.

Суд призначив водію BMW покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік, змінивши його на умовне терміном на два роки.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus