USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Усім нацменшинам на Волині живеться добре. Окрім росіян?

16 Квітня 2014 16:44
На Волині – всього один російський клас на усі ЗОШ. Це викликало обурення у голови Російського культурного центру в Луцьку Ольги Саган.

Таку позицію вона озвучила під час зустрічі представників «Правого сектора» Волині, «Волинської Самооборони Майдану», «Автомайдану України», «Громадського сектора» Волині та представників національних меншин Волинської області у Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської сьогодні, 16 квітня.

«Маємо проблеми з російською школою на Волині, адже на всю область – єдиний російський клас. Я запропонувала директору повісити оголошення не лише про набір в «українські» класи, а й про набір у російські. І знаєте куди він мене послав? На майдан! Я мама двох дітей. Я люблю українську і російську мови, так само як люблю своїх двох дітей», - бідкається громадська діячка.

На це очільник Волинського осередку Правого сектору Павло Данильчук зауважив, що «путінська» пропаганда завжди говорить, буцімто віртуальні бандерівці принижують російськомовних громадян.

«Ці речі є міфічними. Такого у нашій державі нема», - резюмував він.

Утім, голова Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської Валентин Ваколюк звернувся до Ольги Саган із проханням «не виконувати функції накрученої іграшки»:

«Без образ, але не виконуйте функцію накрученої іграшки. Ми не інструмент, яким є росіяни в руках Путіна. Саме тому у росіян з’явились фантомні болі, коли болить те, чого насправді не існує. Це сталось, коли відсікли Україну. Кола, які ви представляєте, часто вживають слово «фашизм». Утім, такі речі трапляються тому, що високопосадовці хочуть послужитися росіянам в своїх брудних геополітичних іграх. А яким чином мають право росіяни вимагати більше, ніж роми та преставники інших національностей?», - звернувся він до доповідачки.

Тим часом, голова ГО «Терне Рома» Тетяна Логвінова зауважила, що останнім часом певні фобії з’явились і у ромів:

«Останнім часом ми побачили, що навіть «Слава Україні» кожен розуміє по іншому. Ми боїмось, щоб однієї ночі ми не прокинулись і не зрозуміли, що горять наші хати. Нацменшини – це не лише росіяни», - наголосила вона.

На що Ольга Саган зазначила, що минулого року поцікавилась у одного із директорів дитячого садочка на Волині, чому з трьох років треба вчити англійську мову.

«Однак, коли я запропонувала, аби до програми ДНЗ включили російську, директор сказав, що його за таке засудять.
Те ж саме й у школах. Плану стосовно вивчення другої іноземної мови не прийняли, поки російську не замінили на німецьку», - резюмувала вона.

А ось голова Товариства вірменської культури у Луцьку Хаджик Даніелян зауважив, що два роки тому їздив у складі збірної України до США на чемпіонат з греко-римської боротьби. З його слів, у складі команди були й осетини, й росіяни, й вірмени.

«Утім, коли звучав Гімн України, ми його дружно співали усі. Серед нас був і бізнесмен, за національністю українець. Тож, коли розмова заходила про національність, наш керівник, осетин, говорив, мовляв, от ці хлопці по патріотизму зробили більше для України, ніж ти один, хоч ти і бізнесмен», - розповідає вірменський представник.
Також він зауважив, що до Товариства вірменської культури у Луцьку часто доходять чутки, буцімто Правий сектор хоче ускладнити життя нацменшин.

«Але, якщо у майбутньому на вас кидатимуть тінь, співпрацюйте з нами, і все буде добре», - звернувся він до представників «правих».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 57
Гость Показати IP 16 Квітня 2014 16:53
Хай ця переживанка за російську мову збирає валізи і фугує до Путіна.А то завтра будуть тут росіяни її визволяти. Салідолом ноги добре їй намажте. Та у нас в Луцьку всі полішуки по російськи шпрехають. Більше говорять по російські ніж по українські. Нам всеодно на якій мові вона говорить, хоч на китайській,людьми потрібно бути.
))) до Гость Показати IP 16 Квітня 2014 18:07
та взагалі збіговисько фантастичне було, я так бачу. іпанута на всю голову саган, такий же данильчук. красота. ні нах ті російські класи додатково не потрібні. в п'ятій один клас на потік набирають, чоловік 15 від сили. ну і вчасно вона вилізла, канечно, зі своїм спічем.
Волинянин до ))) Показати IP 16 Квітня 2014 19:43
Щодня іде поїзд на Москву і на Варшаву. Щасливої дороги. Пора усім жити вдома.
віра Показати IP 16 Квітня 2014 17:15
Згідна .Це вже напевно за замовлення отримала про утиски російськомовних! Совість маете, ще вам мало ! Дійсно часом більше російськоі чуеш в гром адському транспорті. А класи ,якшо е бажаючі нехай відкривають
Джулія до віра Показати IP 16 Квітня 2014 22:01
Щось раніше п.Саган не надто світилася в ЗМІ. Мабуть, теж утискали ;-)
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 17:17
І ще' А чим кращі російсько овні від поляків, вірмен, евреів іт.д.чому вони недобиваються відкриття класів для своіх дітей!
))) до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 18:05
вони всі становлять більшу частину класів з російською мовою навчання.
Ого Показати IP 16 Квітня 2014 17:19
коментар було видалено
Анонім до Ого Показати IP 16 Квітня 2014 17:29
да да да ,будемо мати тебе ввіду!
Ха!=) до Ого Показати IP 16 Квітня 2014 17:35
А якщо у журналіста є диктофонний запис? А? Теж будете кричати "Ліквідувати"???
Дмитро Показати IP 16 Квітня 2014 17:20
Хай ця леді зайде у 5 школу в м. Луцьк
лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 17:25
и кого тут обидели? я лично заявляю что это все провокация чистой воды, я сама русская живу в Луцке и в соцсетях спорю с росиянами по поводу бандеровщины что стала врагом России а тут какая то мыш такое заявляет. Если уж ты живеш на Украине нужно уважать нацию и страну в которой ты живеш .
Українець до лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 17:59
Держава являє собою найвищу форму організації суспільства, яка забезпечує захист та погодження групових, загальносуспільних та індивідуальних інтересів за допомогою права на певній території. Більш широку відповідь на питання «Що таке держава?» можна дати наступним чином. Держава – це політична форма організації суспільства, що характеризується суверенною владою, політичним і публічним характером, реалізацією своїх повноважень на певній території через діяльність спеціально створених органів та організацій, наданням своїм рішенням обов’язкової правової форми, встановленням податків з метою ефективного функціонування механізму влади та реалізацією загально соціальних повноважень. Взагалі ж держава є організацією політичної влади, що має спеціальні механізми для керування суспільством законодавчу, виконавчу та судову гілки влади. В особливих випадках держава вдається до таких дій як примус - органи насильства (армія, органи безпеки) Держава є найбільш важливим інститутом політичної системи суспільства. Її важливість визначається максимальною концентрацією в її руках ресурсів, що дозволяють державі впливати на соціальні зміни. За нинішніх умов державі не знайдено адекватного замінника, і, напевне не буде знайдено у найближчому майбутньому. Нація (від латів.(латинський) natio — плем'я, народ), історична спільність людей, що складається в ході формування спільності їх території, економічних зв'язків, літературної мови, деяких особливостей культури і характеру, які складають її ознаки. Нації визначаються певним рядом характеристик, що стосуються як індивідуальних її членів так і всієї нації. Такі характеристики мають нести в собі як об'єднавчу функцію — спільнота людей, що не має між собою нічого спільного, не може бути нацією, так і відокремчу — що відрізняє дану націю від сусідніх. Будь-яка з таких характеристик може стати предметом дискусій, однак заперечення існування визначальних чинників містить в собі заперечення існування окремих націй. А тепер починайте шевелити мізками!
Анонім до лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 22:35
Невже росіянин зможе зробити стільки граматичних помилок спілкуючись рідною мовою?
Анна до лучанка Показати IP 17 Квітня 2014 13:22
не лги.....пост ныне...за лжесвидетельства наказана будешь...помни!....и учи историю!желательно в библиотеках....
Воу воу воу Показати IP 16 Квітня 2014 17:36
А цікаво українських класів у Росії багато? і це враховуючи те, скільки українців там живЕ!
ex-лучанка до Воу воу воу Показати IP 19 Серпня 2014 12:00
я думаю, в Крыму теперь будут украинские классы
Перехожий Показати IP 16 Квітня 2014 17:39
Саган явно з ФВС. Але тупа. Погано підготували. Заощадили на "хахлушці". Думали - розумна, сама дотягне. Зась!!!
Анна до Перехожий Показати IP 17 Квітня 2014 13:25
тупой именно ты!не знаешь человека лично...не каркай!или имя своё позорное нарисуй,что б понятнее было...
Перехожий Показати IP 16 Квітня 2014 17:43
Даруйте - переплутав. Не ФВС, а ФСБ, але винищувати незалежно від національної самовизначеності разом із ЗМІЮ які їй явно сприяють.
Анна до Перехожий Показати IP 17 Квітня 2014 13:58
есть у православных заповедь.....не суди.....))))
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 17:45
ви вже настільки замучили зі своєю російською, госпожа саган, що навіть українська толерантність не витримує. бідненькі нещасненькі, так вже з вас знущаються, не рахуються з вами. мамочко з двома дітьми збирайте манелі і вперед у московію, в москальські класи, в москальський терор. і замість того, щоб нагло оббріхувати, краще проаналізуйте і порівняйте умови, в яких живете ви, російськомовні, в Україні і наші співвітчизники в росії
НЕ до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 18:05
"не рахуються з вами" - ви самі це написали, адже це факт в даному випадку. З іншої сторони наведіть будь-ласка факти гірших умов для українців в Росії ніж для росіян в західній Україні в даний період часу. Мазахізм процвітає? Нація самовбивць? То чого ж вони так в той терор сунуться?!!
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 17:56
Данильчуку - заради істини червоно-чорний прапор правого сектору це ж таки має чисто бандерівське походження
прапор до Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 18:01
Дякую за комплімент. бандерівське - це похвала, а не образа
?? до прапор Показати IP 16 Квітня 2014 18:10
Невже зробити добро для людини чи взагалі нічого не робити для вас набагато важче ніж робити зло? Кожному по заслугах, так що не дивуйтеся!
аот Показати IP 16 Квітня 2014 18:13
та хай валить там де більше класів.Кацапи ви вже почали викликати ненависть до себе.Скоро толерантність вичерпає себе і ми побачим де ця пані Саган опиниться!!!!
маха Показати IP 16 Квітня 2014 18:15
знаю особисто саган ольгу дівоче призвище андросюк вчилась в 7 школі . потім пару років працювала на укрпошті і все пішла в політику спочатку за вітренко а потім хто його знає. получаєть ся хто платить той і заказує музику як на сході. ще нам нехватало тут зелених чоловічиків
Анна до маха Показати IP 17 Квітня 2014 13:30
завидуешь... у Ольги очень интересная и насыщенная жизнь...она весь мир увидела лично...а не по зомбоящику...завидуйте,ущербные...завидуйте....ей от этого только прибавиться!)))
123 маху Показати IP 16 Квітня 2014 18:23
Так саган - це зельоний человечек на Волині. Заблокувати разом з її товарками, але не плутайте з членами російських товариств, яких вона, як виконавець ФСБ, використовуєте. УВАГА! НЕБЕЗПЕКА! САГАН!
з Луцька Показати IP 16 Квітня 2014 18:24
Ця к*рва саган ще не була тільки в чорта в с*аці. Це тупе сміття, яке давно треба викинути з України. Якось вона, працюючи на побігеньках в обласній раді, хотіла помінятись на Калінінград (РФ). Всі полегшено зітхнули. Я думав, що її в Луцьку немає. Ах, б**ь, знову обявилась! Тупе, б***ите, некультурне. А головне - корінна волинянка. Зрадниця!
Анонім до з Луцька Показати IP 16 Квітня 2014 22:41
Невже так можна говорити про жінку? "Шановний" не змушуйте мене соромитись приналежності до однієї нації з Вами.
Анна до з Луцька Показати IP 17 Квітня 2014 13:34
я смотрю вы тут всё ананимно по большому счёту...слабо имя своё позорное объявить?что...неуважаемый...не дала вам Ольга?...))))не вы первый,не вы последний!))))красивые женщины имеют преимущество перед курками - выбирать!))))
321 Показати IP 16 Квітня 2014 18:29
Закликаю! Опублікувати фото саган у всіх ЗМІ і щоб кожна установа, в тому числі - торговельні установи до кінця року відмовляли їй в обслуговуванні. САГАН - АГЕНТ ПУТІНА! НЕ ТОРАКТИТСЬ!!!
Анна до 321 Показати IP 17 Квітня 2014 13:36
и это правильно!как только какой-нибудь имбицил её хоть пальцем тронет.....тополь выростет в Луцке...трепещите,*****,,,,,,
зі Львова Показати IP 16 Квітня 2014 18:46
В Луцьк часто приїжджав колишній львівський генеральний консул Росії Гузєєв. Руський жид. Саган з ним *** в "Срібних лелеках". Це була ще та к*рва. Зараз с** стала, як багажник в таксі, і ноги як в свині.
Анна до зі Львова Показати IP 17 Квітня 2014 13:38
свечку держали?!....любитель немецких фильмов без перевода!)))))
позорище Показати IP 16 Квітня 2014 19:34
ёлки-палки... я русский, и мне стыдно за то, что Россия вытворяет, а тут ещё и в Луцке такие есть как саган. кошмар. Лучани, пробачте i не думайте, що всi роciяни такi.....
Анна до позорище Показати IP 17 Квітня 2014 13:39
"русский"....стыдись в постели с женой...)))!
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 19:51
тут живуть росіяни з народження і не можуть ніяк заставити себе вивчити українську мову( хоча б на розмовному рівні) - або тупі, або з манією величі - одне з двох
Анна до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 13:41
ничего ,что до распада СССР,Луцк был русскоязычным городом?
Читач VN до Анна Показати IP 17 Квітня 2014 15:41
Та ви шо ???? Це ж треба!!! Луцьк на Волині був "русскоязычным городом".... А після 1991 року раптом взяв і українізувався, з криївок повиходили страшні бандерівці, поголовно залякали населення "русскоязычного" Луцька і налякані люди змушені розмовляти українською!!!
Azaz до Читач VN Показати IP 19 Квітня 2014 08:19
Та у кацапів навіть Львів був російськомовним. Не звертайте уваги на *ебілів.
ex-лучанка до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 12:15
сколько жила в Луцке - никогда не встречала русских, не знающих украинского языка, а вот украинцев, умеющих говорить исключительно на суржике - сплошь и рядом. Прежде, чем на других кивать, сами бы выучили свой родной язык.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 20:48
почитал я ваши комментарии,дорогие мои свидомые ,толерантные, лучане, и пойду докуплю патронов ...
ну до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 21:39
і чого цей коментар не видаляєм?робим рейтинг на паніці та розпалюванні міжн.ворожнечі?мало грошей з реклами?
зброяр до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 23:15
Не забудь залишити один для себе
Анна до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 16:56
прикинь...понаехали селяне на место вояк с ракетной девизии...и понеслось...!)))картопля із пизами!))))
Читач VN Показати IP 16 Квітня 2014 22:08
Почему в Украине все время притесняют русских? Моему сыну НА УРОКАХ АНГЛИЙСКОГО ставят двойки исключительно за то, что он принципиально разговаривает на русском. Это ли не фашизм, по вашему? :)
Читач VN Показати IP 16 Квітня 2014 22:12
"Людина, яка не володіє мовою народу, на землі якого живе, - або гість, або окупант, або раб ... " (Карл Маркс)
304 до Читач VN Показати IP 16 Квітня 2014 23:55
а вы побольше Маркса читайте - толи еще будет...
Анна до Читач VN Показати IP 17 Квітня 2014 13:43
то то вы все на польську налегаете!))))
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 23:03
тут на Волині "бендерівців" про яких говорить путлер ще не було, але скоро бачу вони з`являться, як реакція на надмірну наглоту російськомовних, так що раджу їм заткнути роти, бо до цього часу росіянам тут жилось комфортно, але ситуація може змінитися - не випробовуйте терпіння волинян і не ведіться на проплачених провокаторів,бо буде гірше всім
Анна до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 13:45
и что будет?счас все модни))))всё в эфир пойдёт,недоумки!а вот после эфира начнётся судный день по нечисти,вроде вас.........
Андрій Показати IP 17 Квітня 2014 13:10
Цікаво скільки срібників їй платять в місяць,що вона так розпинається за лжеутиски кацапів в Україні?
Анна до Андрій Показати IP 17 Квітня 2014 13:47
а мне лично интересно,сколько ты в месяц на приготовление жрачки выложить можешь....очень интересно!
до Анни до Анна Показати IP 19 Квітня 2014 14:01
От в тому то і культурна відмінність між нами: в українців - "хліб", "їжа", "продукти", а у вас - "жрачка".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus