USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині використовуватимуть ресурс, що «лежить під ногами»

29 Грудня 2014 13:55
Розробити програму використання лісових ресурсів планують на Волині.

Про це під час оперативної наради 29 грудня повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він доручив керівництву управління лісового господарства підготувати програму використання лісових ресурсів, що «не ростуть, а лежать у лісі». Йдеться про деревину, яка неефективно використовується, або залишки дерев.

Керівництво управління він закликав зібрати нараду, під час якої кожному ліснику довести, що оцінку ефективності його роботи визначатимуть за порядком у лісах. Він застеріг, що має на увазі не спалювання деревини, а її збирання та передача на переробку. Також, мовляв, потрібно реалізувати систему матеріального стимулювання мешканців області за виконання робіт із наведення порядку в лісах. З його слів, наразі є сотні тисяч метрів кубічних лісу, що «гниє під ногами», а це - «кошти, по яких ми топчемося».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 29 Грудня 2014 14:00
Гунчик фантазер. Заплатити за розчисткку лісу, тоді це праливо буде дорожче за газ.
Реаліст Показати IP 29 Грудня 2014 14:23
Він певно шукає як реально ивести гроші з бюджету Волині у власний карман
ШЕФ Показати IP 29 Грудня 2014 14:25
ПРАВИЛЬНО .ПАТРІБНА ПРОГРАМА ПО ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ПАЛИВОМ В РОЗРІЗІ РАЙОНІВ УПРАВЛІННЬ
Анонім Показати IP 29 Грудня 2014 14:33
Він -Гальмо
журналіст Показати IP 29 Грудня 2014 15:43
Причиною захаращеності лісів сухостоєм і деревами, що впали, є те, що уже впродовж 2,5 року у природно-заповідному фонді області (ПЗФ), де найбільше сухостою і дерев, що впали по своєму віку, не проводяться санітарно-оздоровчі заходи. Причиною цього стало доповнення у 2012 році Закону України «Про природно-заповідний фонд» статтею 9-1, яка вимагає від постійних лісокористувачів установлення лімітів на заготівлю деревини під час проведення санітарно-оздоровчих заходів. Крім усього, на законодавчому рівні не визначений механізм установлення цих лімітів. В законі прописано, що для об’єктів ПЗФ загальнодержавного значення порядок установлення лімітів визначається міністерством охорони навколишнього природного середовища, а для об’єктів місцевого значення - його територіальними органами. Тобто, стаття 9-1 - абсурд по визначенню. Якщо, наприклад, на одному гектарі заповідного фонду є 10 гнилих дерев, то можна на дрова забрати лише «ліміт» - якийсь відсоток цієї гнилі – 1 чи 2 дерева. Для «розхаращеності» лісів необхідне внесення змін до цієї статті в частині відміни установлення лімітів з ціллю проведення санітарно-оздоровчих заходів в лісах ПЗФ України. Резюме: Раднику-пораднику голови ОДА Кошаруку варто було б знати про це, перш ніж вивішувати проблему на оперативну нараду області, адже незнання проблеми не додає авторитету чиновникам. І, звичайно, стати в чергу на шостий диплом, який би був хоч трохи пов'язаний з аграрною і лісовою освітою.
Петро Показати IP 29 Грудня 2014 17:09
Вже Романюк показав.як він парк "розхаращив", тепер другий покаже... Та віддайте людям за символічну плату.так як в Білорусі,і буде вам чистота і порядок і люди задоволені..
простолюдин Показати IP 29 Грудня 2014 19:34
Такого безгосподарського та варварського відношення до лісових ресурсів, який є на сьогодні не має напевно навіть у зулусів. З подачі Колісників і фірмачів вирізають всю ділову сировину, а решту спалюють у лісі. Це жах більшість лісгоспів банкрути! Достатньо декілька машин-щеподробилок і все, вивозьте з лісу тисячі тон паливного матеріалу. Ініціатива Гунчика нормальна, а реалізація - побачимо...
захожий Показати IP 30 Грудня 2014 12:33
думаю гунчик не правий - тому що НЕ МОЖНА ! всю деревину прибирати з місця вирубки, інакше не буде поживи для молодих дерев. не забувайте Волинь - це Полісся з малопродуктивними піщаними, та супіщаними грунтами. Інша справа що після вирубки срач повний і в лісівників руки не доходять до посадки молодняка. спалювати гілля - теж не найкращий вихід, а от переробити в щепу і залишити на ділянці як добриво - думаю більше користі, тільки не валити все вкупу а рівномірно розприділити по площі... в Луцьку є чимало аграріїв які можуть гунчику підказати як правильно треба робити. Хоча сам не раз бачив в лісі як гниють цілі стоси гарно порізаних стовпців...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus