USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині затримали шістьох осіб, які хотіли перетнути кордон з фальшивими COVID-свідоцтвами

1 Листопада 2021 22:13
Шестеро громадян, щоб перетнути кордон з Польщею і не перебувати на самоізоляції, купили підробні міжнародні свідоцтва про вакцинацію. Їм загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Любомльський відділ Ковельської окружної прокуратури скерував до суду шість обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про вчинення громадянами пособництва у підробленні офіційних документів та використання таких документів (ч.5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідство встановило, що вони, аби мати змогу перетнути державний кордон України без перебування на самоізоляції, звернулись до невстановленої особи та домовились про виготовлення й купівлю підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

У подальшому громадян із підробленими документами викрито працівниками Державної прикордонної служби України під час проходження ними прикордонного контролю – і за вчинене вони відповідатимуть перед судом.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч. 4 ст. 358 КК України використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus