USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині викрили групу шахраїв, які ошукали громадян на 700 тисяч

5 Квітня 2017 12:55
Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції спільно із слідчими Слідчого управління ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури області викрили групу лучанок, які протягом року ошукали понад 20 громадян на суму 700 тис. грн..

Про це повідомили у прес-службі поліції області.

Правоохоронці з’ясували, що протягом червня 2015 до березня 2016 року 29-річна та 31-річна лучанки під приводом продажу сільськогосподарської техніки через сайти всесвітньої мережі Інтернет ошукали 24 громадян та заволоділи їхніми коштами на загальну суму 700 тис. грн..

Лучанки розміщували на веб-ресурсах у Інтренеті оголошення про продаж сільськогосподарської техніки за заниженими цінами. Умови придбання товару шахрайки обговорювали із потерпілими по телефону та переконували людей у правдивості досить низької вартості сільськогосподарської техніки. Після цього зловмисниці укладали договір фінансового лізингу із потерпілими, умисно замовчуючи при цьому його суть та умови, супроводжували їх в банк, з метою оплати комісії за організацію такого договору, свідомо обманюючи їх, що ці кошти є авансом або повною вартістю купівлі транспортного засобу.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи на встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus