USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині викрили родину браконьєрів

17 Липня 2014 09:50
Об’їжджаючи мисливські угіддя, у 5 кварталі Звірівського лісництва рейдова бригада ДП «МГ «Звірівське» звернула увагу на автомобіль «Нива». Він стояв трохи оддалік від дороги, мов би захований від стороннього ока. Що ж, у лісі так часто буває.

– Мабуть, якийсь міщук приїхав по чорниці і заблукав! – висловив хтось думку, інформує «Волинська газета».

Та була вже 8-ма вечора. Збирачі ягід так довго у лісі не затримуються: полчища комарів виженуть найпрацьовитіших. Вирішили дочекатися господаря. Він з’явився опівночі з напарником. Тягнули щось важкеньке. Сумніву більше не було: «Браконьєри!» Ті й не відпиралися: «Полювали на дикого вепра…» Єгері викликали наряд міліції, він оперативно прибув на місце пригоди. Затриманими виявилися житель села Башлики Ярослав Г. та його спільник із селища Цумань. У них вилучили нарізну малокаліберну гвинтівку. До речі, ніде не зареєстровану.

– Ми навіть пострілу не почули, настільки тихо стріляє, – каже директор ДП «МГ «Звірівське» Андрій Шпорук. – Територія мисливського господарства велика, за кожним деревом охоронця не поставиш, тим і користуються браконьєри. Тим паче, що у ці літні місяці багато людей приїжджають у ліс по ягоди і гриби, десятикратно збільшується навантаження на єгерів та державну лісову охорону.

До речі, раніше тут затримували на браконьєрці родичів теперішніх стрільників. Вочевидь, урок близьких не пішов їм на користь. Тепер горе-полювальникам доведеться відшкодовувати мисливському господарству 10 тисяч гривень завданих збитків і платити штраф.

Два тижні тому єгері так само у надвечір’я вилучили карабін «Вепр» у жителя села Городище Ярослава М., який вештався лісовими угіддями. Тоді злочин встигли попередити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
порада Показати IP 17 Липня 2014 10:43
Пустити тих голодних по світі голими і босими, щоб і іншими заказали - прокурорчикам, грошовитим бізнесменчикам, контрабандистам і чиновничкам. Покарати одного, другого, третього, показати невідворотність покарання, і був би порядок. А так багато шуму і мало справ. Писали-писали про родичів старовижівського прокурора, яких зловили із вбитою звіриною, а чи покарали кого-небудь? Ось готова тема для журналістського розслідування.
Вегетаріанець Показати IP 17 Липня 2014 23:19
Таких мисливців та рибалок потрібно по кишені бити нещадно!На громадські роботи засуджувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus