USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині викрили злочинну групу, яка незаконно переправила через кордон майже 170 осіб

1 Березня 2024 14:02
На Волині працівники ДБР викрили злочинну групу, яка переправляла військовозобов’язаних через кордон до Польщі.

Про це інформує пресслужба ТУ ДБР у м. Львові.

Допомагала зловмисникам інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині. Клієнтів ділки шукали у соцмережах, а вартість послуг складала 3,5 тис. доларів США з особи.

З ними заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Це давало можливість чоловікам перетнути кордон і потрапити до Польщі.

Читати ще: $7 тис. за виїзд: через організації волинського нардепа Стернійчука і ексзаступника голови Волинської ОВА Гупала утікачі виїжджали з України, – УП

За даними слідства, за такою схемою група переправила за межі держави щонайменше 168 осіб.

Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними прокуратури Волині, підозрювана під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Устилуг-Зосин» дозволила перетнути кордон чотирьом військовозобов’язаним чоловікам без відповідних дозвільних документів. Діяла посадовиця відповідно до заздалегідь розробленого плану та злочинних домовленостей, скориставшись службовим становищем.

Наразі вирішується питання про обрання для інспекторки міри запобіжного заходу та перевіряється її причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Читати ще: За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Також подано до суду про обрання фігурантці запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 1 Березня 2024 19:52
Якщо незаконно,то не пора повернути!Чи хлопаємо в лодоні і тішимось з "успіхів".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus