USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині випустили на волю десятки фазанів

21 Липня 2016 23:20
Лісівники ДП «Маневицьке ЛГ» випустили на волю 30 фазанів. Чи приживуться диво-птиці у дикій природі, покаже час. Хоча лісівники у цьому не сумніваються. Адже фазани повертаються у свою природну стихію.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Якщо бути точним, то 17 самок і 13 самців!», – уточнює головний мисливствознавець ДП «Маневицьке ЛГ» Микола Корець.

Щоб випустити їх у природне середовище, єгерям Маневицького лісгоспу довелося ловити диво-птиць по усьому фазанарію і це було ще те видиво. Птахи, що вже звикли до бережливого ставлення людей, подивовані вторгненням чоловіків у їх царство, швидко дріботіли по клітці і навіть літали. Та все ж опинилися у великих мішках і вже, мабуть, не думали, що доведеться побачити білого світу.

«Перед тим, як випустити фазанів, ми знешкодили у цих угіддях лиса, адже він найбільший ворог цих птахів.», – каже Микола Миколайович.

Подбали єгері і про кормове поле, де дикий звір і пташка можуть підживитися достиглим вівсом. Фазанів випустили у мальовничому урочищі Кошари , де люблять бувати й інші звірі та птахи.

На запитання про те, чи зможуть самці знайти своїх самок, досвідчений природоохоронець каже, що це у них закладено від природи і додає:

«Адже усі вони походять від одних предків – одеситів. Саме там свого часу лісгосп купив самочку і самця. Це їх потомство. Згодом плануємо випустити ще двадцять особин молодняка».

Фазанів випускали усім лісівничим товариством, діставали із мішків, заспокоювали, підносили вгору і розтуливши долоні, бажали: «Живіть і розмножуйтесь!..». Один змах крил – і диво-птахи на волі! Декотрі перелітали через усе поле, декотрі з-під неба пірнали у молодий сосновий лісок. Відтепер їм доведеться виживати без щоденних порцій кукурудзи та людського догляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
мавка Показати IP 22 Липня 2016 08:02
файні такі
Вальдемар до мавка Показати IP 22 Липня 2016 12:37
Користь для природи
Антон Показати IP 22 Липня 2016 08:13
Молодець Микола
лісник Показати IP 22 Липня 2016 10:54
а ви вкурсі що для одного самця треба 11-13 самок для вольерного утримання
Аліна Показати IP 4 Грудня 2021 19:07
А мені їх шкода. Бо наші ДЕБІЛИ їх просто убють, так як убили косулю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus