USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вирішили об’єднатися громади двох районів

7 Серпня 2015 10:34
14 серпня цього року заплановане засідання чергової сесія обласної ради, на розгляд якої обласна державна адміністрація виносить питання про утворення ще 5 об’єднаних територіальних громад, які виявили ініціативу об’єднатися.

Про це розповів заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук під час урядового відео селектору під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Романа Абрамовського, - повідомляє пре-служба обласної ради.

Зокрема, це Зимнівська об’єднана територіальна громада з центром у селі Зимне, Устилузька громада з центром у місті Устилуг, Голобська – з центром в селищі Голоби та Велицька відповідно – у селі Велицьк.

Щодо утворення Оваднівської об’єднаної територіальної громади з центром у селі Овадне, то першочергово необхідно направити подання до Верховної Ради України щодо змін меж Володимир-Волинського та Турійського районів, позаяк об’єднатися вирішили громади з двох районів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині вже є перша сільська громада, яка вирішила об'єднатися з містом обласного значення. Грядівська сільська рада Іваничівського району під час сесії вирішила відповісти згодою на ініціативу Нововолинська. Це при тому, що у Перспективному плані, який 25 червня схвалили під час сесії облради, не було передбачено жодного подібного об’єднання.

Раніше ІА Волинські Новини розповідало, що села, які внаслідок адмінреформ залишаться без сільрад, очолять старости, і роз’яснювало їхні повноваження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правильно Показати IP 7 Серпня 2015 18:24
не Овадне,а з історичних часів було ОВАДНО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus