USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині «вирівняли» плату за оренду землі

21 Жовтня 2014 10:14
Плату за оренду землі волинському сільгоспвиробнику збільшили у тридцять разів. Так, замість 1120 гривень він сплачуватиме понад 32 тисячі гривень на рік, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, прокуратура Горохівського району перевірила додержання в Горохівському районі вимог земельного та податкового законодавства.

Встановили, що попри внесені 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний розмір орендної плати за землю, уповноважені органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування Горохівщини не поспішають вносити відповідні зміни в усі укладені з орендарями договори. Відтак, деякі орендарі зараз сплачують по 600 і більше гривень за використання гектару ріллі, а інші - лише 23 гривні, що створює нерівні умови господарювання сільськогосподарських товаровиробників.

Так, між Горохівською районною державною адміністрацією та одним із місцевих підприємців ще 2003 року укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 50 гектарів. При цьому розмір орендної плати за 1 гектар ріллі, згідно з договором, в який не було внесено зміни, становив 23 гривні на рік, хоч із 1 квітня 2014 року мав би бути у тридцять разів більшим. Задля внесення змін у договір оренди й приведення його у відповідність до чинного законодавства прокурор району в інтересах держави в особі Горохівської РДА подав позовну заяву до суду.

Суд у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокурора.

Розмір орендної плати сільгоспвиробнику збільшили й до бюджету тепер за користування землею він замість 1120 гривень сплачуватиме понад 32 тисячі гривень на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus