USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині з бюджету виділять 2,5 млн на облаштування українсько-білоруського кордону

29 Листопада 2021 22:51
На Волині з резервного фонду обласного бюджету виділять 2,5 мільйона гривень на облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону.

Про це стало відомо під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, інформує пресслужба ОДА.

Під час засідання обговорили заходи з мінімізації загроз, пов’язаних з ускладненням оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці державного кордону в межах Волинської області.

Читати ще: Волинські силовики повідомили деталі спецоперації на кордоні та чи пов’язують її з військами РФ

«Наразі ситуація на українсько-білоруській ділянці державного кордону в межах області є динамічною та характеризується спробами незаконного перетину кордону незаконними мігрантами, як вихідцями з країн Близького Сходку, так і з Білорусії та Росії, які намагаються потрапити на територію України з метою подальшого потрапляння у країни Європейського Союзу», – зазначив перший заступник начальника 6-го прикордонного Волинського загону Західного регіонального управління Держаної прикордонної служби України – начальник штабу Руслан Явтушинський.

У зв’язку з виникненням соціальної надзвичайної ситуації регіонального рівня, 6-ий прикордонний Волинський загін Західного регіонального управління Держприкордонслужби у листопаді цього року здійснив низку заходів з облаштування державного кордону на території області, зокрема, встановлюється загороджувальний паркан з використанням армованої сітки та колючої стрічки єгози.

За словами Руслана Явтушинського, наразі прикордонний загін отримав 450 бухт єгози, яку спільними зусиллями придбали райдержадміністрації і територіальні громади області, 500 бухт придбані коштом Держприкордонслужби, ще 92 бухти закуплені за кошти субвенції з державного бюджету.

Однак, за словами прикордонників, цього недостатньо для належного облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону, довжина якої в межах Волинської області становить 214 кілометрів.

З метою ліквідації загроз надзвичайної ситуації та недопущення поширення її територією області на засіданні Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення виділити з резервного фонду обласного бюджету кошти для облаштування державного кордону в межах Волині.

За результатами засідання ТЕБ та НС оперативно підготовили розпорядження голови облдержадміністрації, відповідно до якого на ці цілі з резервного фонду обласного бюджету буде виділено 2,5 млн грн. За ці кошти вдасться закупити понад 1200 бухт колючої стрічки єгози.

Як повідомлялося раніше, за оцінками МВС, на облаштування кордону з Білоруссю необхідно 7 млрд гривень, ще 10 млрд потрібно на такі самі роботи на кордоні з Росією.

Раніше повідомляли, що прикордонники, які прибувають на Волинь, активно готуються протидіяти кризовим ситуаціям на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, у зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Листопада 2021 01:04
загороджувальний паркан з використанням армованої сітки та колючої стрічки стане на заваді природній миграції тварин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus