USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині «з боєм» рекомендували надати угіддя у користування

28 Березня 2016 14:39
Вже вкотре депутати Волинської обласної ради розглядають питання щодо надання мисливських угідь у користування ДП «Мисливське господарство «Звірівське». Під час минулих сесійних засідань депутати не підтримали цей проект рішення, проте профільна комісія проголосувала за те, аби розширити угіддя «Звірівського».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 28 березня.

Проект рішення щодо надання мисливських угідь у користування ДП «Мисливське господарство «Звірівське» народні обранці волинської громади «завалили» під час минулого позачергового засідання сесії облради. Тоді у залі засідань звучали тези про «дерибан» та крадіжки лісу на вищезгаданих територіях.

Відтак, обговорювати це питання взялись і під час профільної комісії. Депутат Володимир Дейна запевнив, про жоден «дерибан» тут не йдеться. Мовляв, до нього голови сіл Звірів та Дерно звертались з проханням винести на сесію питання про надання мисливських угідь.

«Документів достатньо. Є погодження всіх користувачів угідь», - зазначив депутат і пояснив, що йдеться про розширення вже існуючих меж.
Депутат Ігор Лех запевнив, що особи, які беруть у користування угіддя, отримують з ними низку зобов’язань, відтак не можуть використовувати їх за своїм бажанням. Тому закиди і звинувачення він пояснив некомпетентністю колег.

Серед іншого Лех зауважив, що надання угідь в користування приватним структурам створить конкуренцію, що позитивно відобразиться на їхньому стані.

Завідувач сектору мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук запевнив, що Звірівське не претендує на чиїсь угіддя. Мовляв, цю саму територію виключили зі складу ЛМГ, а тепер хочуть повернути. Не йдеться і про «дерибан» лісу, адже це - угіддя і паї, а не ліс. Наостанок він закликав народних обранців волинської громади «не вплутувати у це питання політику».

Зрештою, члени профільної комісії проголосували за те, аби повторно винести на слухання сесії питання про надання угідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
полюх Показати IP 28 Березня 2016 15:49
А контролювати договори будуть по принципу-"договоримся"? і конкуренція в виді наживи -а після мене хоч потоп!
не лучанин Показати IP 28 Березня 2016 16:09
будуть і нести і везти! золоте дно..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus