USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині з храму викрали старовинні ікони

20 Листопада 2015 16:33
На Волині з храму вкрали старовинні ікони, одну з яких, згідно з переказами колись виміняли на зерно у Почаївській лаврі. Про це інформує Волинська правда.

До інформаційної служби єпархії звернувся священик Сергій Лівончук, настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці в селі Скригово Горохівського деканату, з приводу крадіжки ікон у місцевому храмі.

Настоятель розповів, що 11 листопада з церкви зникло два старих образи: один – святої Марії Магдалини, рік виготовлення якої невідомий (за переказами, її виміняли за зерно в Почаївській лаврі); інший – Богородиці, ручної роботи, який датується згадкою з 1920 року.

Звичайно, органи внутрішніх справ було задіяно відразу ж, але поки що безрезультатно. У сільському храмі сигналізації не встановлено, є ґрати на вікнах, але крадії придумали інший спосіб проникнення.

Настоятель звертається з проханням поширювати цю інформацію та оберігати інші церкви, в яких зберігаються реліквії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кріс Показати IP 20 Листопада 2015 16:51
Все это вновь и вновь напоминает о величайшем нравственно-воспитательном содержании и значении иудео-христианского «священного писания», которое не могут-де понять безбожники!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus