USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині за підробку документів громадської ради відкрили кримінальну справу

23 Березня 2015 11:11
За підробку уставних документів громадської ради при Володимир-Волинській РДА відкрили кримінальне провадження. Втім, слідчі Володимир-Волинського МВ УМВС у Волинській області не поспішають розслідувати цю справу.

Нагадаємо, що у громадській раді при Володимир-Волинській РДА виник конфлікт - у неї не захотіли включати нових членів. 14 жовтня 2014 року під час установчих зборів громадської ради при Володимир-Волинській РДА, за внесенням ініціативної групи, обрали дев’ятьох представників громадських організацій району до складу цього дорадчого органу. Однак тільки після другого засідання громадської ради стало відомо, що колишній голова Володимир-Волинської РДА Володимир Савчук не включив до складу громадської ради голову Володимир-Волинського комітету громадської люстрації Володимира Грека – мотивуючи зауваженнями до поданих документів. Дізнавшись про це, Володимир Грек звернувся до Григорія Горотя з проханням захистити його права.

- Піднявши зазначений документ, я виявив, що, згідно з протоколом, до громадської ради було обрано не 9, а 8 осіб. Причому голосували за них не списком, а за кожного окремо, що не відповідає дійсності. Отже виходить, що голова громадської ради Олександр Дзядук і секретар зборів, працівник РДА Андрій Грищук підробили протокол, - розповідає Григорій Гороть.

Після цього Григорій Гороть виступив з пропозицією ще раз провести установчі збори або скликати громадську раду за новою процедурою, адже він як правозахисник не може брати участь у нелегітимному органі. Засідання, під час якого правозахисник підняв це питання, все ж таки відбулося, але, згідно з результатами голосування, вирішили нічого не міняти, й Володимира Грека у дорадчий орган не включили.

- Не бажаючи миритися з беззаконням, я написав заяву про припинення членства у цьому нелегітимному органі та відправив листа голові райдержадміністрації з проханням скасувати розпорядження про затвердження складу громадської ради. Отримав відповідь від першого заступника голови РДА Володимира Собіпана, що райдержадміністрація у це не втручатиметься, адже громадська рада – незалежний орган, хоча РДА його затверджує. Із цього випливає, що райдержадміністрація тримає громадську раду на «короткому повідку». Це призведе до того, що у разі прийняття громадською радою якогось «неугодного» місцевій владі рішення, її одразу можуть розпустити, а всі ухвали нелегітимного органу – скасувати, - підсумовує Григорій Євгенович.

Правозахисник надіслав листа голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику, аби обласна влада вплинула на цю ситуацію. Отримані документи Володимир Гунчик спрямував в управління МВС області.

У відповіді, підписаній начальником управління Петром Шпигою, йдеться, що матеріали звернення голови Володимир-Волинської робочої групи громадської організації «Міжнародне товариство прав людини – українська секція» Григорія Горотя Управління МВС уважно розглянуло і, задля здійснення перевірки та прийняття об’єктивного рішення, скерувало до Володимир-Волинського МВ УМВС. Згідно з результатами перевірки, 23 лютого 2015 року слідче відділенням Володимир-Волинського МВ УМВС матеріали внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого частиною1 статті 358 КК України.

- Але мене дивує, що на даний час мене ще ніхто не викликав для надання пояснень, хоча відтоді минуло вже три тижні. Це неадекватна ситуація, адже центральна влада декларує заклики до діалогу з суспільством при вирішенні нагальних проблем, тим більше - в умовах кризи в країні, а тим часом місцева влада гальмує цей процес. І якщо дехто стверджує, що громадська рада при Володимир-Волинській РДА створена без порушень, факт відкриття кримінального провадження говорить про протилежне, - зазначає Григорій Гороть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Петро Показати IP 23 Березня 2015 12:25
З яких пір безробітний і бездіяльний Гороть став правозахисником? У нього що відповідна освіта є? Та й він сам знаходиться у міській громадській раді яка є нелегітимна. Виникає питання - для чого ця показова діяльність Горотя? І чого так люстратор хоче влізти в районну раду зі своїми прибічниками? Може спершу нехай підуть у свинарник в якомусь селі і з середини побачуть сільське життя, а не зразу в раду і на керівну посаду. А кримінальну справу проти самого Грека щодо крадіжки опалення з зеленого господарства ще не закрили. Тож сиди і не рипайся брехуне!!!
Гороть до Петро Показати IP 23 Березня 2015 15:10
Якби я був бездіяльний, ваш коментар не був би таким істеричним.
007 Показати IP 23 Березня 2015 12:52
Та вобше- то Гріша Гороть тут виступає тільки як правознавець, і не треба його чіпати. А вот у самому Володимир-Волинському порушень у міській раді в тисячу разов більше чем в районі, у Володимирі- Волинському громадська рада при міському голові Петрі Даниловичі вже два роки є нелегетимною.А ще рішення тоє зборноє бандітське шобло громадське від імені громади виносить. Якійсь такий постоянний шахер -махер у тому Володимирі відбувається Починати треба обласній прокуратурі і пану Шпизі з міста Володимира-Волинського !!!!
Петро до 007 Показати IP 23 Березня 2015 13:11
А як він може бути правознавцем, якщо він його не вивчав. І хто оцінював його ступінь знань у даній області? Нехай собаками займається краще - тут великої освіти не потрібно. З ваших слів виходить, якщо у місті купа порушень, то значить можна робити те саме у РДА?
Петро до 007 Показати IP 23 Березня 2015 13:52
Тут в статті чітко написано, що Грек попросив захистити його права. Отже, виходить що Гороть є фахівцем в області права (бо не адвокат то точно). А фахівець у галузі права - це особа, яка має вищу юридичну освіту, високий рівень професійних знань у відповідній сфері законодавства та практичний досвід правозастосування у цій сфері законодавства не менше трьох років. І він підходить до цього визначення?
Гороть до 007 Показати IP 23 Березня 2015 15:14
Та ні - саме як правозахисник. При чому в більшій мірі захищаю свої власні права, адже КМУ гарантував право на консультації влади з громадськими організаціями, а Володимир-Волинська РДА не дає цього зробити. Щодо громадської ради при Володимир-Волинському міськвиконкомі - в мене не має підстав вважати її нелегітимною, тому що виконком обирається і діє на підставі ЗУ "Про місцеве самоврядування". Довго розповідати - якщо захочете, можу розповісти при зустрічі.
Впевнений до Гороть Показати IP 24 Березня 2015 19:29
Пане Гороть Вам задавали чітке запитання - чи легітимна громадська рада при Володимир - Волинському викономі - мова не йде про виконком. Нині діюча міська громадська рада була створена у 2011 році. Термін дії громадської ради ,як зазначено в Положенні - 2 роки. Нині маємо 2015 рік - перевиборів ціє ради небуло. Отже Ви всетаки "кривите" душею - вийдіть з підкрила безпридєльного князя й повірте - відчуєте Себе духовно і морально значо караще.
Кузьма до Впевнений Показати IP 25 Березня 2015 00:12
Гороть при любій владі старається бути розумником. Живе він по принципу - і вашим і нашим! Тут теж не зрозуміло за кого тепер. А відповідати на запитання розумніших за себе людей він не звик.
З княжого Показати IP 23 Березня 2015 14:50
Гороть якраз той, хто вміє чітко і доступно пояснити чи діють по закону чи ні. Судячи зі статті в РДА із законодавством не знайомі. В теперішній час ні така громадська рада, ні такий державний службовець не потрібні. Або працюють, або йдуть геть. Заміна їм швидко знайдеться.
Гороть до З княжого Показати IP 23 Березня 2015 15:17
В тому то і справа, що в РДА знають законодавство, але вважають, що можуть робити те, що їм заманеться. І якщо вони дозволяють собі порушувати права правозахисних організацій, то можете уявити, як вони відносяться до простих громадян.
Володя Показати IP 23 Березня 2015 14:53
Кримінальної справи проти Грека немає. Або є! Тільки в уяві радника мера Ігоря Подзізея та ще редакторки Ковальчукової газети Надьки Замриги. Як ви в такий час можете брехати? Але, коли люди відчувають себе винними у тому, що служиди регіоналам і їхніми стараннями країна доведена до війни, то й плетуть брехні проти людей порядних.
007 до Володя Показати IP 23 Березня 2015 15:22
Поддерживаю Володю. Про Володимирських міськрадовських " радників- редакторов" то справжня правда. Сидять такі собі викормиші міськрадівські як Надька - безграмотна та Ігорко -при**нутий на бюджетних грошах і строчать коменти в защиту Петра Саганюка та його пришибленої п...браті. А чого чіпати того Грицька не пойняв і досі. Ну бавиться собі чоловік у правозашітніка. ну то що!! Шкоди простим людям не робить, ну пошарпає троха тих чиновнків. Так зарплату за тее з бюджету не гребе !!
333 до Володя Показати IP 23 Березня 2015 22:20
Та скільки ви можете пхати того злодіяшку та неудачника грека у якусь небуть владу та поставте мене і побачите як повинен працювати спеціаліст і ще верку чайку мені дайте у заступники ото ми покажемо клас посадимо карпюка і кобу а потім себе і грека
З міста Показати IP 24 Березня 2015 10:55
Такі дивні коментарі... Мова про одне, а коментарі про Замригу і Подзізея... А вони тут до чого і яким боком? То такий їхній піар?
Таня до З міста Показати IP 25 Березня 2015 00:14
а до чого тут замрига і подзізей? Щось не розумію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus