USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині за тиждень двоє людей померли від коронавірусу

12 Вересня 2022 15:51
У Волинській області більшає хворих на CОVID-19. Загалом за тиждень цей показник зріс на 58%. Зокрема втричі збільшилася кількість хворих дітей.

Як розповіла виданню ВСН головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, за минулий тиждень на Волині виявили 1128 випадків, серед хворих – 228 дітей та 35 медиків.

«Це сезонне збільшення хворих на гості респіраторні вірусні інфекції, зокрема коронавірус штаму Омікрон, який швидко передається від людини до людини. Також сприяє цьому похолодання та перебування людей у приміщеннях. Вражає вірус переважно старше покоління та людей з хронічними захворюваннями, але не оминає і дітей. Крім того, за тиждень померло двоє інфікованих мешканців Ковеля – 65 та 80 років, які мали супутні хронічні хвороби», – зазначила лікарка.

За словами Наталії Янко, прогнозують і подальше зростання захворюваності.

«Попередньо можемо прогнозувати спад його у жовтні-листопаді. Аби вберегтися від інфекції, потрібно робити щеплення та повертатися до простих протиепідемічних правил - носіння масок, дезінфекції рук, особливо у місцях масового скупчення людей», – зазначила вона.

Найбільше коронавірусних хворих зафіксовано у Луцькому районі – 733, у Володимирському – 160, у Камінь-Каширському – 55 у Ковельському – 180 недужих.

Загалом в області госпіталізували 153 людини, а 975 лікуються амбулаторно. За тиждень одужала 131 особа, летальних випадків – два.

Крім того, за минулий тиждень проведено 491 щеплення. Загалом область забезпечена в достатній кількості вакцинами CoronaVac та Janssen. Щоб отримати щеплення, слід звернутися до сімейного лікаря, або в найближчий центр чи пункт вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus