USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині за тиждень кількість хворих на COVID-19 зросла на 70%

1 Лютого 2022 15:59
Захворюваність на коронавірус набирає обертів, адже кількість хворих продовжує зростати.

Про це під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції повідомила завідувач відділу дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

«У нашій області захворюваність стрімко зростає. Поки що ми перебуваємо в «помаранчевій» зоні, але впевнено рухаємось до «червоного» рівня епіднебезпеки. Про це свідчать перевищення індикаторних показників. На сьогодні на Волині перевищено два показники – динаміка рівня госпіталізації складає 64,7 при нормі не більше 50 та показник рівня госпіталізації 74,2 на 100 тисяч населення. За останні 14 днів рівень захворюваності складає 611 випадків на 100 тисяч населення при базовому не більше 75», – повідомила вона.

Читати ще: Вже цього тижня Волинь та ще 8 регіонів можуть потрапити у червону зону епіднебезпеки

Вона зауважила, що помилково вважати, що штам «Омікрон», який зараз циркулює, є набагато безпечніший. Він усе одно становить серйозну загрозу для осіб віком 60+, для невакцинованих осіб і людей з групи ризику.

Валентина Хомутінкіна також повідомила, що кількість хворих за тиждень зросла на 70%. Минулого тижня захворіло 4 тисячі осіб, а перед тим було зафіксовано 2 331 хворого. До прикладу, за перший тиждень січня було зафіксовано всього лише 340 випадків інфікування коронавірусом.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 1 Лютого 2022 19:41
А СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ЗАРАЗ ПРОЖИВАЄ НА ВОЛИНІ?
Анонім Показати IP 1 Лютого 2022 20:06
Таку само небезпеку він становить і для вакцинових. З оточення, вакциновані хворіють не менше не вакцинованих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus