USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Щоб не відправляти кров на Київ: сьогодні Волинь отримає тести на коронавірус

23 Березня 2020 13:01
Медичні заклади Волинської області отримають сьогодні 5800 швидких тестів на виявлення коронавірусної інфекції. Також Луцьк одержить майже 2000 тестів для остаточного діагнозу.

Про це йшлося 23 березня під час брифінгу щодо заходів із протидії коронавірусній інфекції у Волинській області.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що сьогодні до області надійдуть 5800 швидких тестів. Їх отримають 20 медичних закладів, зокрема обласна клінічна лікарня, котра прийматиме найтяжчих хворих. Також ще 1920 лабораторних тестів для підтвердження остаточного діагнозу отримає Луцьк. Водночас медики одержать спеціальні комбінезони.

Посадовиця звернула увагу, що, дійсно, зараз волинські медики забезпечені не всім необхідним, але «по мірі надходження ми будемо забезпечувати медиків всіма необхідними засобами».

«Область зібрала понад 140 млн грн, які направлять на боротьбу з коронавірусом», – сказала Тетяна Щербак.

Окрім того, вона спростувала інформацію про те, що лікарям заборонено коментувати ситуацію: «Заборонити щось ми не можемо. На сайті ОДА щодня з’являтиметься достовірна інформація, аби не сіяти паніку серед громадян», – сказала Тетяна Щербак.

Як зазначив керівник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, лабораторні тести дозволять встановлювати остаточний діагноз на місці, тож відпаде необхідність відправляти кров пацієнтів до Києва.

Ігор Ващенюк зауважив, що це лише перші надходження з багатьох майбутніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач ВН Показати IP 23 Березня 2020 14:36
"Як зазначив керівник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, лабораторні тести дозволять встановлювати остаточний діагноз на місці, тож відпаде необхідність відправляти кров пацієнтів до Києва." Яка кров? Для лабораторного тестування забір матеріалу в людини береться з носа. Керівник управління охорони здоров"я ОДА настільки некомпетентний? Тоді виникає питання про невідповідність займаній посаді.
Знову Показати IP 23 Березня 2020 14:58
Тести не дають правдивої інформації відносно відсутності коронавіруса, тільки якщо він дійсно є. В любому випадку щоб остаточно підтвердити наявність коронавіруса потрібно робити лабораторні дослідження, мають бути реактиви для цього. Не можуть тести встановити остаточний діагноз!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus