USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині за тиждень втопилося семеро людей

4 Липня 2016 15:06
Волинян закликають бути обережними на воді: протягом останнього тижня в області зареєстровано 7 трагічних випадків загибелі людей на водоймах. Усі випадки трапились на стихійних пляжах, у місцях, не визначених та необладананих для масового відчинку.

Загалом з початку року на водоймах області потонуло 28 громадян, у тому числі одна дитина.

Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Зокрема, позавчора, 2 липня, в річці Луга, в районі села Зимне Володимир-Волинського району, втопився молодий чоловік. Перед тим, 30 червня у річці Стир у Луцьку виявили тіла утоплених чоловіка та жінки. Окрім цього, на озері у селі Піски-Річицькі Ратнівського району потонув 45-річний чоловік, на річці Стир поблизу села Старики Горохівського району потонув 18-річний юнак, в ставках, що розашовані на території сіл Муравище та Гремяче Ківерцівсього району, потонули відповідно 18-річний хлопець та 31-річний чоловік.

Пам’ятайте, що безпечний відпочинок на водоймах допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях – купатися краще там, де є рятувальні служби. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Рятувальника радять:

Не купйтесь у незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; не пірнайте з берега, гірки, дерева.

Стежте під час відпочинку за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана, не дозволяйте їм плавати на човнах чи надувних матрацах без нагляду дорослих.

Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.

Не запливайте за буйки! У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку.

Будьте дуже обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для Вас і Ваших дітей безпечним, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus