USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На Волині заготівельників чорниці просять працювати легально й брати лісові квитки

8 Липня 2023 06:44
Заготівля волинської чорниці з комерційною метою має відбуватися у правовому полі. Кожен учасник заготівельного бізнесу має зробити все можливе задля своєчасної сплати податків до бюджету.

На цьому під час зустрічі з місцевими підприємцями наголосив начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області Володимир Дяк.

«Щоб бюджети отримали кошти від заготівлі волинської чорниці, всі мають докласти максимум зусиль. Насамперед просимо суб’єктів господарювання дотримуватися вимог закону, тобто працювати легально, брати лісові квитки на заготівлю та своєчасно перераховувати до бюджету належні податки. Безумовно, економічні умови через воєнний стан суттєво впливають на процес заготівлі. Податкова служба максимально сприятиме учасникам заготівельного бізнесу, які дотримуватимуться законодавчих вимог», – наголосив Володимир Дяк.

Посадовець особливо відзначив роль органів місцевої влади у питанні залучення надходжень від заготівлі до бюджетів громад.

«Кожна громада, на території якої відбувається заготівля дикорослої продукції, зацікавлена у додаткових бюджетних надходженнях. Представники органів місцевої влади мають достеменну інформацію про заготівельників дикорослої продукції на їхній території . Саме принциповість лідерів громад у поєднанні з високою податковою свідомістю суб’єктів господарювання сприятиме податковим надходженням у період збору ягід», – підкреслив Володимир Дяк.

Нагадаємо, що серед податкових платежів, які зобов’язані сплачувати учасники заготівельного бізнесу, – ПДФО, військовий збір та рента за спецвикористання дарів лісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 8 Липня 2023 22:50
За повітря скоро будуть податки? Чи спочатку лічильник на шию??!! Де вас таких б........й вирощують.??!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus