USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині заяву про шлюб можна подати через інтернет

2 Листопада 2017 23:20
Міністерство юстиції продовжує запроваджувати нові сервіси та проекти задля того аби спростити різноманітні процедури, пов’язані із видачею документів та реєстрацією актів.

На підставі розпорядження Кабінету Міністрів України з 26 червня 2015 запроваджено пілотний проект, який надав змогу фізичним особам подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», повідомляє Володимир Медіа.

Метою запуску сервісу є спрощення процедури отримання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та підвищення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану.

Цей пілотний проект показав, що сервіс дійсно заслужив довіру населення. Завдяки он-лайн сервісам Мін’юсту, не потрібно було витрачати купу часу на очікування у чергах.

З 1 листопада 2017 року до пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет долучився Володимир-Волинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Через веб-портал кожен має можливість подати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступні заяви: про державну реєстрацію розірвання шлюбу, про державну реєстрацію зміни імені, про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання, про повторну видачу свідоцтв та витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування.

Крім того, з використанням функціональних можливостей Веб-порталу користувач може здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних дати та часу з вказаних вище питань.

«Звертаємо увагу читачів, що заяви повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаним під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану», підсумувала розмову Олена Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus