USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині запрацював ситуаційний центр поліції

23 Грудня 2020 20:05
На Волині розпочав роботу ситуаційний центр поліції. Тепер в одному приміщенні знаходяться чергова частина, диспетчери та оператори, які спостерігають за ситуацією в області через виведені на екран зображення з 585 камер.

Про це розповів начальник управління Нацполіції області Юрій Крошко, повідомляє Суспільне.

Як повідомив начальник управління аналітичного забезпечення та оперативного реагування Віталій Ковальчук, ситуаційний центр – служба, яка перша в області приймає від громадян повідомлення різного характеру: про скоєння кримінальних правопорушень, події адміністративного характеру тощо. Каже: від дзвінка ймовірного потерпілого розпочинається робота правоохоронців.
Старший інспектор відділу диспетчерської служби Іван Савлук скеровує наряд поліції за викликом. Поліцейський зазначає: передача інформації від оператора відділу до диспетчера відбувається в автоматичному режимі. Із його слів, найближчий вільний наряд отримує на планшет повідомлення, ознайомлюється з основою питання та негайно направляється на подію.

У залі ситуаційного аналізу три робочих місця, розповідає Олександр Сабарин. Він каже: поліцейські спостерігають за відео камер, розташованих на дорогах та у громадських місцях в області.

Із його слів, працівник ситуаційного аналізу за камерами відеоспостереження може перевіряти державні номерні знаки автомобілів, за якими поліцейським надходить орієнтування.

У випадку надзвичайних події в Центрі облаштована спеціальна зала з доступом до необхідних джерел інформації, каже поліцейський Віталій Ковальчук. Додає: у разі скоєння резонансних, тяжких кримінальних правопорушень, надзвичайних подій різного характеру тут буде кризовий центр, де збиратимуться представники МВС, прокуратури, СБУ, органів державної влади для прийняття оперативних рішень для надання допомоги людям.

На створення ситуаційного центру витратили понад 7 мільйонів гривень із бюджету Національної поліції, обласної ради та благодійників, повідомив головний поліцейський Волині Юрій Крошко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
працівник Показати IP 24 Грудня 2020 09:41
Ще б провели заняття з правильної кваліфікації викликів і культурі спілкування з нарядами окремими індивідами з цієї служби, ціни вам би на було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus