USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині зареєстрували 12 випадків вірусного гепатиту А

19 Січня 2024 18:49
Сьогодні, 19 січня 2024 року, під час брифінгу заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного ЦКПХ Ірина Єнжиєвська детально розповіла про кишкові інфекції, на які хворіють волиняни. Серед них – ротавірусний ентерит та вірусний гепатит А.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Хвороби реєструють протягом усього року, проте саме в осінньо-зимовий період збільшується ризик виникнення спалахів інфекції в дитячих організованих колективах.

Так, за останні два роки в області щорічно реєструють понад 300 випадків ротавірусного ентериту, з них 94 % – серед дітей до 17 років.

Натомість з грудня 2023 року в області фіксують підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А. Зокрема, лише за два тижні цього року вже зареєстровано 12 випадків хвороби, із них 5 – у дітей.

Читати ще: На Волині очікують зростання захворюваності на ГРВІ. Коли саме

«На сьогодні маємо випадки захворюваності на території Ковельської, Турійської, Маневицької ТГ. Спалахів на даний час не зареєстровано», – зазначила Ірина Єнжиєвська.

Як наголосила посадовиця, інфікуванню кишковими хворобами можна легко запобігти, якщо дотримуватися правил гігієни рук. Найбільш ефективний спосіб захисту – це миття рук з милом і теплою водою щонайменше протягом 20 секунд.

Читати ще: Розширення лікарського штату та електронні записи: луцька дитяча поліклініка озвучила пріоритети на 2024 рік

Також для профілактики інфікування як ротавірусного ентериту, так і вірусного гепатиту А існує безпечна та ефективна вакцина. Вона не включена до Національного календаря щеплень, але є рекомендованою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus