USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині затримали групу бурштинокопачів

25 Серпня 2015 22:50
Правоохоронці Волині затримали групу бурштинокопачів у Маневицькому районі.

З місця події вилучені знаряддя скоєння злочину та добутий злочинним шляхом бурштин-сирець. За фактом незаконного видобутку корисних копалин державного значення відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

До чергової частини маневицького районного відділу надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві району здійснюється незаконний видобуток бурштину.



На місце події відразу направилася слідчо-оперативна група райвідділу. У лісі, неподалік села Галузія, правоохоронці виявили 12 чоловік, які за допомогою мотопомпи, шляхом розмивання ґрунтової породи, здійснювали незаконний видобуток бурштину. Працівники міліції вилучили близько 200 грамів сонячного каменю.



« З місця події вилучено автомобіль УАЗ, мотопомпу, пожежні рукави, сачки, металеві труби», – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

З його слів, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.



Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

До слова, як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак упевнений: ситуацію з бурштином на Волині вдалося взяти під контроль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛЮСТРАТОР Показати IP 25 Серпня 2015 23:47
ТО Я ЗРОЗУМІВ ВІРНО ,ЧИПІЖАК ВЗЯВ ПІД КОНТРОЛЬ ВИДУБУТОК БУРШТИНУ НА ВОЛИНІ, А ІНШИМ ЩО? ЗЕМЛЮ ТЕЖ ВЗЯВ ПІД КОНТРОЛЬ,КОНТРОЛЕР ХРЕНОВ,ЗАЙМИСЬ ЗРАДНИКАМИ В ПРОКУРАТУРІ ,МІЛІЦІЇ,СУДІ ТА ІНШИМИ.
Галузія Показати IP 26 Серпня 2015 08:47
200 грамів бурштину - це дуже серйозний доробок правоохоронців.Так тримати.
ДАВНО Показати IP 27 Серпня 2015 09:48
і за 200 грам бурштину дали генерала Шпизі ! чомусь ще муковоза забули ? рехформи бля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus