USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині збільшилась кількість продажів дорогих авто

2 Лютого 2016 09:37
Кардинальні трансформації на українському авторинку відбулися у 2015 році. Зокрема на Волині попри кризу і загальний спад продажів у країні, обсяги реалізації преміальних авто збільшилися, - інформує Вusinessua.

Як і раніше, лідером продажів нових автомобілів є Київ. Тут в 2015 була реалізована добра третина всіх куплених в країні авто – близько 30%. І в столиці продажі впали менше, ніж в цілому по ринку. Всього на 31%, тоді як спад продажів по Україні в цілому досягав 49,7%.

Таке ж – найменше падіння продажів – продемонструвала і Одеська область. І майже таке ж скорочення обсягів реалізації – мінус 31% порівняно з 2014 роком, продемонструвала Херсонська область. Правда, на відміну від Києва та Одеської області, в Херсонському регіоні на 45% почастішало продажів преміальних авто.

Ще чотири області, в яких збільшилась кількість продажів преміальних авто – це Рівненська (+23%), Чернівецька (+18%), Волинська (+14%) та Миколаївська (+2%). У Кіровоградській області продажі дорогих автомобілів залишилися на тому ж рівні, що і в 2014 році. У всіх інших регіонах України вони впали.

Найдорожчі автомобілі – Luxury-сегменту (нагадаємо, що сюди входять Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, Aston Martin і т.п.), найактивніше в 2015 році купували у Львівській області – +200%. На 50% продажу автомобілів Luxury зросли в Київській області. А у Вінницькій, – вони залишилися такими ж, як в 2014-му. Що теж непоганий показник на тлі загального спаду продажів.

Цікава картина за бюджетними автомобілям так званого сегмента Low Cost. А ось їх реалізація, як і продажі авто середнього цінового сегмента впала у всіх без винятку областях України.

А найбільше падіння продажів, у порівнянні з 2014 роком, продемонстрували, зі зрозумілих причин, Луганська (-84%) і Донецька (-83%) області. Вони ж лідери і по спаду авторинку в цілому.

З регіонів, які не входять в зону бойових дій, найбільше падіння продажів відзначається в Дніпропетровській області – мінус 62%. Хоча, в 2014 році за обсягами реалізації нових автомобілів Дніпропетровська область була на другому місці після Києва.

Треба відзначити, що найменший спад продажів нових автомобілів в цілому зафіксований (в основному) в тих областях, де збільшилися продажі преміальних і люксових авто. За винятком Києва, де покупці в 2015 році були скромніші, ніж у регіонах. Таким чином непогану (порівняно з іншими) купівельну активність продемонстрували лише 13 з 26 областей України. Треба сказати, що авторинок, немов дзеркало, відображає економічну ситуацію в регіоні. І купівля нових авто або приватними особами, або бізнесом – це і є індикатор економічної активності.

Нагадаємо, що всього по Україні в 2015 році було продано 46 443 нових легкових автомобілів, що на 49,71% менше, ніж роком раніше. Згідно з цим показником, Україна скотилася на 25 місце в Європі, поступившись за обсягом продажів таким країнам як Фінляндія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Греція, Словенія і навіть крихітному Люксембургу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
мирна Показати IP 2 Лютого 2016 09:52
Жирують же!!! Де тільки гроші беруть у такій ситуації?! Дурять, грабують людей і наживаються!!! А всі податки поплатили?!
Анонім до мирна Показати IP 2 Лютого 2016 10:09
податки шоколадному королю? обійдеться, і так ми платимо ПДВ, мита та всі акцизи на продукцію.
Правльно до Анонім Показати IP 2 Лютого 2016 11:13
давайте будем платити податки женевсьо-луцькому королю))
автолюбитель до мирна Показати IP 2 Лютого 2016 11:12
працювати треба руками та головою, а не язиком...
Зайчик до мирна Показати IP 2 Лютого 2016 13:08
Не свисти,а йди гарувати,а не безвідповідальо перекладаєш папірчики з 9 до 18 .от жаба поліська жити не дає.прийшли тебе пограбували в квартиру? Звернись в поліцію тоді.наживешся на тобі.не забагато береш на себе??
віктор Показати IP 2 Лютого 2016 13:24
все більш відчутно стає різниця між багатими та бідними людьми...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus