USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині здійснюватимуть енергоаудит медичних закладів, щоб отримати кошти Європейського інвестиційного банку

2 Грудня 2019 13:51
До 15 лютого наступного року планують завершити енергоаудит низки закладів охорони здоров’я, щоб отримати у рамках проєкту європейського інвестиційного банку понад 7 мільйонів євро.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 2 грудня.

Члени комісії розглянули проєкт змін до показників обласного бюджету на 2019 рік (погодження проєкту розпорядження, зміни обумовлені перерозподілом бюджетних призначень, установлених управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації).

Зокрема, пропонували для КП «Волинська обласна клінічна лікарня» спрямувати 550 тисяч гривень для придбання ультразвукового сканера з двома датчиками, для КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» - 375,84 тисячі на низку потреб. Для проведення капітальних видатків на придбання стерилізатора (автоклава) та термодезінфекційної машини КП «Волинський обласний перинатальний центр» пропонували збільшити видатки бюджету розвитку спеціального фонду на суму 800 тисяч гривень. Для забезпечення проведення капітального ремонту навчального корпусу № 4 Ковельського медичного коледжу пропонували спрямувати 300 тисяч гривень, на придбання для цієї установи лічильника обліку теплової енергії – 40 тисяч.

Коментуючи пропозицію щодо спрямування 600 тисяч гривень на реалізацію проєкту «Термореновація будівель закладів охорони здоров’я у Волинській області», начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що була здійснена значна робота з оцінки закладів охорони здоров’я, а надалі планують отримати великий інвестиційний бюджет.

Своєю чергою, директор КП «Волиньенергософт» Олександр Курилюк повідомив, що з Європейським інвестиційним банком вже підписали угоду про технічну підтримку. Вже з березня працюватимуть іноземні фахівці. Для того, щоб вони розпочали працювати, потрібно завершити енергетичний аудит у кількох медичних закладах, серед яких КП «Волинська обласна клінічна лікарня» (корпус у Боголюбах), КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання», КП «Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцьк», КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни», КП «Волинський обласний санаторій «Згорани» та КП «Волинський обласний центр служби крові». Фахівці проводитимуть техніко-економічне обґрунтування за стандартами Європейського інвестиційного банку. Для цього повинен бути здійснений енергоаудит та зведене техніко-економічне обґрунтування українською. Планують отримати 7,6 мільйона євро кредиту. Зі існуючої економічної ситуації область не може розраховувати на отримання з держбюджету 200 мільйонів гривень на приведення закладів охорони здоров’я до належного стану.

Йдеться про повну заміну вікон, вентиляції, освітлення, фактично, відбуватиметься капітальний ремонт закладів. Завершити зведене техніко-економічне обґрунтування повинні до 15 лютого. Окрім того, енергоаудит дає закладам можливість отримати сертифікат енергоефективності, який є обов’язковим в законодавстві для громадських будівель. Цей сертифікат дійсний протягом десяти років. Отже, проєкт, з його слів, є дуже перспективним.

Голова комісії Михайло Імберовський пропонував відкоригувати проєкт розпорядження і під час бюджетних слухань перерозподіл коштів зможуть підтримати, щоб необхідні роботи були виконані наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus