USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Майже 2 сотні волинян - на туристичному зльоті

24 Червня 2014 09:56
Протягом чотирьох днів юні туристи з Волині змагалися за звання кращих. Черговий 59 обласний зліт юних туристів відбувся 20-23 червня на турбазі «Юний турист» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій у Лищі Луцького району. Про це інформують у прес-службі організації.

Команди змагалися у трьох видах туризму - пішохідному, велосипедному і водному. Крім того, учасники вчилися долали комбінований туристський маршрут.

Зліт став завершальним етапом та підсумком навчального року туристсько-краєзнавчої роботи школярів області. Понад 160 юних спортсменів-туристів - переможців районних та міських туристських змагань привітав директор обласного Центру туризму Леонід Толстіхін на урочистому відкритті.

На комплексній дистанції з естафети водного та велосипедного туризму, змагання якої складались з водного етапу «Слалом» на байдарці та двох велосипедних ділянок – «Тріал» та «Фігурне водіння», кращі результати у молодшій групі продемонстрували команди Рожищенського, Маневицького та Камінь-Каширського районів, у старшій групі лідерами стали знову представники тих жерайонів, а також спортсмени Луцька.

У командних змаганнях з техніки піхошідного туризму учасники долали дистанції ІІ та ІІІ класу. «Смугу перешкод» складалась різноманітних підйомів, спусків, траверсу схилу, навісної переправи, транспортування «потерпілого». Спортсмени продемонстрували хороший рівень підготовки. У цьому виді змагань найсильнішими стали школярі Рожищенського району та Луцька, а також команди Камінь-Каширського та Старовижівського районів.

У третій день команди долали 6-ти для молодшої та 8-ми кілометровий для старшої групи комбінований туристський маршрут. Під час міні -походу юні туристи демонстрували вміння орієнтуватися на місцевості - за картою, заданим азимутом, легендою; виконували спеціальні завдання – опис лісу, озера; вимірювали висоту та відстань до об’єкту, розпалювали багаття, надавали долікарську допомогу, виконували топографічну зйомку місцевості. Найкраще подолали дистанцію та набрали найбільше балів за завдання на маршруті обидві команди Луцька.

Крім змагальної спортивної частини, діти приймали участь у конкурсах «Туристської пісні», «В’язання вузлів», «Туристського табору».

Така насичена програма дала можливість кожній команді проявити себе з кращого боку. Результати підводились окремо серед старшої та молодшої вікових груп. Отож, турнірну таблицю серед старшої вікової групи очолили команди Луцька, Камінь-Каширського та Рожищенського районів, серед молодшої вікової групи – школярі Рожищенського, Камінь-Каширського та Маневицького району. В загальному заліку серед делегацій на 59 обласному туристичному зльоті володарями переможного кубку стали юні туристи Камінь-Каширського району, друге місце посіла делегація Рожищенського району і "бронда" - у спортсменів Луцька. Переможці та призери отримали грамоти управління освіти і науки облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.

Попереду у дітей ще два місяці канікул. Волинський обласний центр туризму, спорту та екскурсій запрошує школярів області до активних форм відпочинку та оздоровлення. Так, протягом літа працює позаміський табір оздоровлення та відпочинку «Сонячний», відбудуться навчально-тренувальні збори для гуртківців та збірних команд області з підготовки до Всеукраїнських заходів, протягом липня чимало туристських груп здійснять ближні і дальні походи по Волині та Карпатах, а у серпні в рамках IV зміни табору «Сонячний» відбудуться Міжнародні змагання з туризму та Чемпіонат України зі спортивного орієнтування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
струмівка Показати IP 24 Червня 2014 10:17
Читаючи таку публікацію про Центр туризму, не можна не згадати ""безсмертні"" слова класика заказнякового пера жовтої преси "самооборони" - Моклиці, про "...другий (центр туризму) маловідомий на теренах області і результати його роботи не дуже помітні серед населення області...". ....хахаха...))))
тож струмівка до струмівка Показати IP 24 Червня 2014 19:07
заказнякове перо чоловіка Ольги Яцюк старається зробити з справді маловідомого на теренах області закладу відомий розпіарений Центр туризму. Але... працювати пан тостіхін не вміє і це видно неозброєним оком! НА ПЕНСІЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Захід проведений завдяки педагогам з районів і простим інструкторам з ЦТСЕ. Зліт лише відбувався на базі ЦТСЕ, а організовується обласним керівництвом і дітей туди готує не толстіхін, а прості вчителі з районів з далекого полісся. Тільки толстіхін і тут не забуває шукати вигоду - чужі заслуги собі приписує!!!
анінім антигусь до тож струмівка Показати IP 24 Червня 2014 20:34
коментар було видалено
мартівський троль до тож струмівка Показати IP 24 Червня 2014 20:43
коментар було видалено
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 19:20
коментар було видалено
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 19:27
Толстіхін на пенсію!!!
Агов Показати IP 24 Червня 2014 19:32
Куди дивиться обласне управління? Це заслуги дітей і вчителів, а толстіхін їм навіть премій не дасть (дає раз в пару років)!!! Ще й собі заслуги чужі приписує! негідник. Гнити в шию його. Тільки піариться на дітях і вчителях. Подумаєш - на базі "Юний турист". це що його особиста база? Доречі, Столяр коли строївся вроді пропонував оновити базу "Юний турист"? Чому відмовився толстіхін? Бо Клім не дозволив піарити опозиційного політика, чи як?
егегей до Агов Показати IP 24 Червня 2014 20:36
шось новеньке напиши і нік придумай якийсь оригінальніший
Прошу слова до Агов Показати IP 24 Червня 2014 23:11
коментар було видалено
відмінно Показати IP 24 Червня 2014 19:35
Захід на висоті, а нащі діти найкращі. Хочеться вірити, що благі наміри "Самооборони" вийдуть на краще! Після зміни керівництва такі заходи проходимуть на ще більш високому рівні! Слава Україні!
згоден! до відмінно Показати IP 24 Червня 2014 20:37
Звичайно краще! Тільки гусяра звалить з своїми благовірними! Так по всій області легше буде!
Самообороні Показати IP 24 Червня 2014 21:02
Хлопці -ви все робите правильно, не слухайте цих "Проти рейдерства туризму", дітки наші молодці, показують прекрасні результати. Вчителі провели гарну підготовку, він них повинна бути подяка ЦТСЕ за надання території для проведення зльоту. А той директор в свою чергу міг би сказати хороші слова про вчителів і учнів, без їхньої роботи і навчання захід би не відбувся. Віримо, що ви зробите все найкраще для наших дітей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus