USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Луцьком «ожив» наметовий табір

23 Червня 2016 19:33
Понад 100 дітей – учнів сільських шкіл з різних районів Волині взяли участь у VІ обласному зльоті з туризму, присвяченому пам’яті Ігоря Коротуна, який відбувався протягом двох тижнів на турбазі «Юний турист» поблизу села Лище Луцького району, - повідомляють у Центрі туризму, спорту та екскурсій.

«Цьогоріч ми відновили першопочаткову форму даного зльоту і проводили його в рамках наметового туристсько-спортивного табору, - говорить директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. - Попередні роки такі змагання відбувались під час І-ої оздоровчої зміни у «таборі Сонячний».

Зі слів організаторів, основна мета проведення змагань – це залучення сільських дітей до спорту, здорового способу життя, активного та корисного відпочинку, надання можливості сільським школам проявитись в обласних заходах, адже порівняно із закладами нового типу – ліцеями, гімназіями, вони мають набагато менше можливостей. Такі змагання в рамках наметового табору – це унікальна школа життя, де діти, перебуваючи в природних умовах, набувають вмінь і навичок самообслуговування, облаштування побуту, самоорганізації, роботі в команді, навчаються долати труднощі, вивчають рідний край під час подорожей.

«У такій цікавій і доступній дітям формі досягається головна мета – виховання самодостатнього, національно свідомого, здорового громадянина України», - підсумував Леонід Толстіхін.

До програми зльоту входили змагання з техніки пішохідного, водного та велосипедного туризму, спортивного орієнтування.

Спочатку з дітьми проводили тренування та майстер-класи, щоб підготувати до змагань. Потім відбувались самі змагання. Діти долали туристську «Смугу перешкод», «скелелазну» стінку на полігоні турбази, водні дистанції «слалом» на байдарці та човні, вправлялись у фігурному водінні велосипеда, долали дистанції велокросу та демонстрували свої вміння з орієнтування на місцевості у гараздженському лісовому масиві.
За першість серед сільських загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів змагались 10 команд юних туристів з різних територій області.

Найкращі результати з техніки пішохідного та велосипедного туризму показали школярі села Промінь Луцького району, у водному туризмі лідерами стали юні туристи села Оленине Камінь-Каширського району, а найспритнішими орієнтувальниками виявились учні загальноосвітньої школи села Гаразджа Луцького району.
Ще одним заліковим видом зльоту був туристсько-краєзнавчий похід. За 4-5 днів діти здійснили походи другого ступеня складності за запропонованими організаторами маршрутами протяжністю більше 60 кілометрів територією Луцького та Ківерцівського районів. Під час подорожі діти долали певні природні перешкоди, орієнтувались по карті, проводили краєзнавчо-пошукову роботу, виконували спеціальні туристські завдання. Найбільше балів за виконання завдань на маршруті набрали школярі села Тагачин Турійського району.
Кожного дня діти вправлялись у різноманітних конкурсах та вікторинах: надання долікарської допомоги, туристсько-краєзнавчих навичках, демонстрація талантів у художній самодіяльності.

У наметовому таборі дітям дуже сподобалось, навіть дощ, який іноді падав, лише загартував, дав можливість випробувати себе на готовність до дій в різних умовах.

«Тут дуже цікаво, особливо ввечері, нам проводять різні конкурси, ігри, дискотеки, співаємо пісні під гітару біля вогнища», - ділиться враженнями учасниця команди села Квітневе Рожищенського району Руслана Матвіюк.

А Софія Приходько з Камінь-Каширського району додає: «Туризм – це дуже цікавий і корисний вид спорту, ти дізнаєшся багато нового. Під час зльоту ми ходили в похід і побували в таких унікальних селах, про які я навіть не чула, бачили карстові кар’єри».

За результатами всіх випробувань Кубок переможця зльоту отримали юні туристи села Промінь Луцького району, друге місце посіли учні ЗОШ села Гаразджа Луцького району і замкнули трійку лідерів команда села Квітневе Рожищенського району.

Переможці та призери, а також тренери команд були нагороджені дипломами, кубками та медалями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus