USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині звіт голови райради став каменем спотикання

24 Квітня 2015 17:24
Чергова сесія Володимир-Волинської районної ради, головним питанням якої став звіт голови райради Андрія Оніщука, перетворилася на суцільну маніпуляцію регламентом самоврядного органу, в результаті чого частина депутатів просто залишила сесійну залу.

Втім, у підсумку, звіт голови райради, прийнятим, а точніше взятим до відома його колегами-депутатами, не був.

Сам звіт голови райради виглядав доволі позитивно, оскільки містив досягнення райдержадміністрації.

Так, у звітному періоді відбулося сім сесій на яких прийняли 84 питання. Прийняли п’ять регіональних програм, загалом у районі є 22 програми, які частково фінансуються із районного бюджету. Позитивним, зі слів Андрія Оніщука, є те, що жодне рішення райради не визнали незаконним.

Далі голова райради озвучив бюджетні показники району, окреслив роботу державних реєстраторів, до своїх заслуг зарахував модернізацію вуличного освітлення у Зимнівській сільській раді, розповів про рівень безробіття, про встановлення вікон у навчальних закладах, про прийомні сім’ї та охорону здоров’я і навіть про профілактику ВІЛ/СНІДу.

Щодо недоліків, то їх не назвав, лише сказав, що вони були і над їх усуненням будуть працювати.

Депутати засипали Андрія Оніщука запитаннями та критичними зауваженнями.

Зокрема, Микола Супрунович порадив голові райради не присвоювати заслуги інших та запитав, яка роль працівниці райради Світлани Козюри, яка лише тиждень пропрацювала в цьому органі, а згодом пішла працювати на митницю.

Депутат Юрій Михалець хотів дізнатися детально на що витратили кошти по програмі підтримки військових частин до яких мобілізовані жителі району, хто приймав рішення що, де і за якою ціною купувати. Цікавило депутата й те, куди пішли кошти виділені на громадське формування «Варта порядку», яка має допомагати міліції контролювати громадський спокій. Також згідно з інформацією Юрія Михальця, апарат райради має автомобіль, а з гаража він не виїжджає, тож його цікавило, куди
йде пальне.

Депутат Володимир Ліщук зазначив, що територія району перетворилася на загальний смітник і поцікавився, чи голова райради разом з головами сільських рад здійснює роботу щодо недопущення стихійних сміттєзвалищ.

Усі закиди на свою адресу Андрій Оніщук намагався відкинути та спростувати. Але, на думку частини депутатів, він не дав чіткої відповіді на жодне із запитань, а тому депутати Микола Супрунович та Юрій Михалець запропонували створити депутатську комісію і вивчити питання дотримання чинного законодавства головою районної ради у його діяльності за звітний період.

Звіт голови районної ради депутати до відома не взяли, оскільки не вистачило голосів. Натомість третини голосів, відповідно до регламенту, вистачило на створення депутатської комісії, яка б мала розслідувати усі запитання, адресовані Андрію Оніщуку.

Втім, Андрій Оніщук проігнорував створення комісії і хотів перейти до наступних питань порядку денного. Частина депутатів все ж наполягала на своєму і просила ставити на голосування питання про персональний склад депутатської комісії, але Андрій Оніщук вперто не бажав цього робити.

Оскільки після перерви частина депутатів на сесію не повернулася, а деякі в знак протесту проти маніпуляцій з регламентом демонстративно залишили сесійну залу, подальше засідання сесії опинилося під загрозою, адже не було кворуму.

Довелося робити майже годинну перерву і лише після того, як на сесію повернувся депутат Анатолій Верко. Отже, сесія продовжила свою роботу і решту питань порядку денного все-таки розглянули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
люся Показати IP 24 Квітня 2015 18:49
Ярослава Вознюк ви рахуєте себе журналістом ,то будьте ним , висвітлюйте новини об'єктивно а не так як хоче ваш замовник Карпюк. Розумію зараз важкі часи але не будьте Іудою своєї професіі за кілька срібняків.
Люся до люся Показати IP 24 Квітня 2015 20:24
Не крадіть мій нік)) Чи в Буга вже фантазія закінчилась?
правда в лоб до люся Показати IP 25 Квітня 2015 19:55
Отож бо й біда що "рахує", можна сказати мнить, величає себе великим майстром пера! А насправді погонич ( від слова гнати!) слова....
123 Показати IP 24 Квітня 2015 18:50
А де інформація про звіт голови Любомльської райради?
любомль Показати IP 24 Квітня 2015 18:59
Так хай розкаже як підписав контракт з боярчуком редактором газети. Який не має освіти
Анонім до любомль Показати IP 24 Квітня 2015 20:21
А що Боярчук немає освіти?
Згадаймо історію Показати IP 24 Квітня 2015 19:29
http://www.volynnews.com/news/extreme/na_vitse-mera_zavely_kryminal/ Чесного бідолаху Михальця кажуть засудили на 5 років!
Суддя до Згадаймо історію Показати IP 24 Квітня 2015 20:11
Хабаря Михалець брав не для себе а для Устилузького бюджету. А якесь п*дло його здало і не дало добрий вчинок зробити
юрко до Згадаймо історію Показати IP 25 Квітня 2015 00:15
Я ще пригадаю Дiбровi пiдставу ,хай вiн тiльки ще раз спiткнеться.
кордон Показати IP 24 Квітня 2015 20:19
Михалець осоромив Устилузьку міську раду своєю діяльністю на всю Україну, а тепер ходить зриває сесіі районної ,відпрацьовує швагру , що відмазав від тюрми а тільки впиляли умовно.
Анонім до кордон Показати IP 24 Квітня 2015 20:22
То чого його не позбавлять депутатства? Судимість ще має Будцев і скоро матиме Карпюк.
Люба Показати IP 24 Квітня 2015 20:20
Гнати всіх депутатів з тої ради. Задовбали вже, Слащук був кращим головою!
точно до Люба Показати IP 24 Квітня 2015 20:51
Вiн мав особисту забiгаловку в радi , як зранку в понедiлок туди попадав так i до п'ятницi там перебував , нiкуди носа не пхав ,премii брав,класно
Горохів до Люба Показати IP 24 Квітня 2015 22:19
Слащук без Скуби був ніщо. Його і в раду запхали щоб адміністрацію не позорив
Володимир до Горохів Показати IP 24 Квітня 2015 23:00
Ви Скубу в Горохів заберіть. І там ним тіштеся. А ми якось вже ту втрату переживемо!
Опа Показати IP 24 Квітня 2015 21:29
Слащук дасть фору всім цим ура -патріотам, які і тільки то і роблять що перетягують ковдру і обс...ють один одного, а нове призначення голови РДА -це бонус для карпопашки і його компашки. Андрійку скоро тобі напевне прийдеться керувати в комп'ютерному клубі твоєї мамам. Селяві ?!
Стьопа до Опа Показати IP 24 Квітня 2015 22:17
Точно-точно! Так бухати його ще комуністи навчили. Мабуть родичі з Михальцем, або в одній партячейці були.
. до Стьопа Показати IP 24 Квітня 2015 23:39
коментар було видалено
РДА до Опа Показати IP 24 Квітня 2015 22:45
коментар було видалено
Кент до Опа Показати IP 27 Квітня 2015 22:26
Давно пора! може там впорається. То ще дєятєль, який появляється лише на переломах революції. А насправді вміє лише "розумноє ліцо" робити. Та й те погано виходить
Махно Показати IP 24 Квітня 2015 21:58
А чому Оніщук Анджей ще не на нарах за лоходром з переворотом у раді. Наскільки я освідомлений його соратником - революціонером і подельніком був все той же Карпюк Паша- насильник і хуліган, гроза ОЗГ " повна ж ... а". Домищук не спи.
ПР до Махно Показати IP 24 Квітня 2015 22:14
Карпашка позорно потурив Слащука з ради - а той йому в "зад" лізе., бо ще б трохи то Стьопа ласти склеїв би від буХання.
Клоп Показати IP 24 Квітня 2015 22:02
Таракан клопу не товариш
Вісті з поля Показати IP 24 Квітня 2015 22:28
Супруновича Карпюк та Михалець по кабаках водять, а дЄд нахаляву поїсти і попити завжди гаразд був ще змолоду.
Анонім Показати IP 24 Квітня 2015 23:36
А де ж боротьба з корупцією?Козюра -влаштовує сестру на митницю.
Лустратор Показати IP 24 Квітня 2015 23:43
Корупцію треба очолити і тоді побороти всіх корупційонерів.
@ Показати IP 25 Квітня 2015 08:28
вся біда цієї ради її надзвичайно невдалий склад і нагадує закриту скляну банку з тараканами, від яких немає ніякої користі
виборець до @ Показати IP 25 Квітня 2015 11:07
Ми любимо гроші і в жовтні знову виберемо Пашку ,бо він нам тисячу дасть, і Діброву виберемо - бо нам потрібен цар-пахан і щоб він був недоторканий .А розумні ,освідчені депутати нам непотрібні ,бо вони заваджають Пашці та Валєрі землі дерибанити та державні гроші не дають собі в кишеню класти(віконий бізнес загниває),
Стьопа до @ Показати IP 27 Квітня 2015 22:32
Таки да. Шапку поміняли. Вовчого білєта ригіонала спалили втіхаря і сидять ті самі рожи. Там така коаліція, що гірше ніж в парламеті опозиція. Продажні морди. Доведуть людей, що мусорним баком не обійдеться.
істина Показати IP 25 Квітня 2015 11:57
бо вони не заснуть ,якщо злого не вчинять, відійметься сон їм, як не зроблять кому, щоб cпіткнувся! Біблія , Книга Приповістей Соломонових 4:16

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus