USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волинській митниці пояснили, до якого часу діятиме пільгове розмитнення авто

21 Квітня 2022 12:50
Згідно з чинним законодавством, пільги з розмитнення автомобілів вводяться на період воєнного стану. Тож якщо парламент проголосує за його продовження, автоматично продовжиться і «нульове розмитнення», пояснюють на Волинській митниці.

Нагадаємо, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2142, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з автомобілями.

Згідно із законом про так зване нульове розмитнення автомобілів, на період дії воєнного стану громадяни України звільняються від сплати мита, ПДВ та акцизу.

Читати ще: Чи треба розмитнювати авто після війни: у Волинській митниці розповіли подробиці

Наразі воєнний стан в Україні оголошено до 24 квітня, проте президент вніс у Верховну Раду пропозицію закону про його продовження до 25 травня. Якщо парламент за неї проголосує, то і дія закону про пільгове розмитнення продовжиться, пояснила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Закон №2142, який набув чинності 5 квітня, чітко каже, що преференції з оплати акцизу, ПДВ і ввізного мита для громадян України запроваджують на період дії воєнного стану. Наразі воєнний стан триває до 24 квітня. Якщо буде продовжено його термін дії, тоді буде продовжено «нульове розмитнення» до 25 травня. Якщо воєнний стан не буде продовжено, що є малоймовірним, тоді й пільги не будуть працювати», – пояснила вона.

Читати ще: Волинські митники оформили перше в Україні авто, яке ввезли за законом про нульове розмитнення

Валентина Черниш також повідомила, що за час дії цього закону в зоні діяльності Волинської митниці уже випущено у вільний обіг 2,5 тисячі транспортних засобів. У основному це легкові автомобілі, хоча вже є і автобуси, і мотоцикли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 21 Квітня 2022 17:07
Закон для бариг. А якщо повернуться хлопці з передової додому по закінченні військового стану, то їм такої пільги вже не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus