USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині учасники бойових дій до лютого можуть скористатися пільговим розмитненням «євроблях»

19 Листопада 2021 17:37
Другий етап спрощеного митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією триває до 8 лютого 2022 року.

Учасники бойових дій, які можуть документально підтвердити своє перебування на території проведення ООС, мають можливість скористатися митними спрощеннями та пільгами в оподаткуванні авто «на єврономерах» згідно із законами України № 1402-ІХ та № 1403-ІХ, повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Зокрема, учасники бойових дій, які перебували безпосередньо на території ООС понад 90 днів з дня набрання чинності законів (з 15 травня 2021 року), можуть користатися цими спрощеннями по 8 лютого 2022 включно.

Спрощення процедури митного оформлення стосується легкових автомобілів та автомобілів для перевезення вантажів загальною вагою до 3,5 тонни, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року, перебувають в Україні, з року випуску яких минуло 5 і більше років.

Ці транспортні засоби тимчасово звільняються від сплати ввізного мита. Для їхнього митного оформлення власники транспортних засобів сплачують: акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єм двигуна) та ПДВ в розмірі 20% від акцизного податку.

Здійснити митне оформлення таких авто у зоні діяльності Волинської митниці учасники бойових дій можуть на митних постах «Луцьк» або «Ковель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 19 Листопада 2021 20:17
500 000 тисяч атошників. Пів мільйона. Не кожний обласний центр може похвалитися такою кількістю жителів. З такою армією вже давно вони повинні двері в кремлі ногами вибивати і путю за ноги вверх. А ці вояки навіть територію свої держави за вісім років не можуть звільнити. Які їм пільги? За що? Відверто, без лукавості
Народна прокуратура до ще не зовсім свідоми Показати IP 20 Листопада 2021 11:43
Земельних ділянок для АТО-шників, як завжди, немає, автомобілі пільгові лише для тих, хто був там аж у 2021 році, на медичне обслуговування коштів не вистачає. І так у всьому. От логічне до тебе запитання: за що, крім абстрактного голого патріотизму, на твою думку, люди мають ризикувати життям і здоров'ям? За заводи і палаци наших олігархів? За ненаситних місцевих депутатів, які будують собі хатинки в міських парках? За селян, які ніяк не нажеруться землею? Пам'ятаєш фразу з фільму "Кіборги": "А у тебе є він, той вишневий садок (за який ти воюєш)?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus