USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Куди зникло 35 тонн волинського вугілля?

26 Квітня 2016 19:39
На шахті №10 «Нововолинська» розслідують справу про «зниклі» 35 тонн вугілля зі складу. Саме таку кількість «чорного золота», яке вилучили за невідомих обставин, підрахували маркшейдери цього вугільного підприємства.

Про це повідомили на сайті БУГ.

Підтвердженням зникнення 35,6 тонни вугілля став лист від виконувача обов'язків директора ДП «Буддирекція» Малиновського до новопризначеного голови правління ПАТ «Укрзахідвуглебуд» та директора охоронного підприємства «Бізон», яке охороняє копальню. В листі йшлося про те, що з вугільного складу №4 згідно маркшейдерських замірів вилучили 35,6 тонни рядового вугілля. Попри те, що на підприємстві ведеться відеоспостереження і працює охорона. Працівники охоронної фірми не справляються з виконанням обов’язків?
Трохи про охоронне підприємство «Бізон»: працівники цієї фірми майже два роки не отримують зарплати. Заборгованість вже збільшилася до понад мільйона гривень. Договір фірми укладений з «Укрзахідвуглебудом», який не поспішає погашувати заборгованість.

«Коли ми сюди прийшли, тут матеріальні цінності вивозилися машинами, не була організована система охорони. На об’єкті було близько 10 субпідрядних організацій і кожен начальник вивозив матеріал, ніби це його власність. Через деякий час вони згадували, що в них щось пропало, починали перевіряти, але претензії висувати вже було нікому і на цьому все закінчувалося», – розповідає фінансовий директор «Бізону» Анатолій Шаповал.

І тут раптом через два роки тиші на підприємстві трапляється надзвичайна ситуація – кудись зникли 35 з половиною тонн вугілля. Директор впевнений, що його люди, які охороняють шахту, працюють на совість, і про будь-яке викрадення вугілля зі складу, тим більше 35,6 тонни, не може бути й мови. Кожен заїзд-виїзд транспорту фіксується охороною, а в мішку стільки вугілля ніхто б не виніс.

Головний інженер «Укрзахідвуглебуду» Петро Пелех при зустрічі на території шахти сказав, що отримав листа від замовника (Романа Надолинного) про те, що зі складу пропало вугілля – 30 тонн. А заміри ж робили працівники десятої! То хто ж перший підняв галас про зниклі тонни? Шахта чи ДП «Буддирекція»?
Інженер «Укрзахідвуглебуд» переконує, що вугілля перебуває на балансі замовника. Представник Надолинного, своєю чергою, відповів, що звертався директор шахти Кожушкін. У відповідь, інженер, каже, що лист був від Романа Надолинного.

Ось і дилема.

Анатолій Шаповал пояснює: «Працював на підприємстві, яке забезпечувало вугіллям міську котельню, постійно це вугілля заміряв, складав акт контролю. Воно спочатку складається в штабелі, а тут немає жодного штабелю і зробити заміри технічно неможливо, тому заява про те, що вугілля вилучене, є безпідставною».

Згодом виявляється, що вугілля, яке зникло, могло просто потрапити на котельню.

Складається враження, що комусь крадіжка чи то вилучення «чорного золота» є вигідною.

Одним з варіантів є спроба підставити охоронне підприємство «Бізон», заборгованість на виплату зарплат якому становить більше мільйона гривень. Пікантності історії надає ще й той факт, що після «зникнення» вугілля «Укрзахідвуглебуд» не лише відмовляється виплатити заборгованість охоронникам – його керівник не хоче підписувати акту виконаних робіт за квітень. Тобто, гроші людям не платять, бо не спіймали злодія-викрадача 35,6 тонни вугілля. Зрозуміло, що на такій підставі можна знайти собі грунтовне виправдання і не виплачувати зарплати. В цьому випадку досі не відомо, хто ж великий ініціатор перевірок складу: Надолинний чи Кожушкін. Чи обоє?

Журналісти вирішили поцікавитися думкою директора копальні Сергія Кожушкіна з приводу зникнення “чорного золота” і підтвердити або спростувати цю інформацію.

Там повідомили, що зі всім розбереться комісія. А щодо вугілля, то воно належить замовнику. «Вугілля не наше, а замовника (Надолинного). На балансі в нас його немає. Приїжджав замовник подивився, сказав звернути увагу на склад. На 1-ше квітня було все нормально, а зараз він побачив, що його там менше», - повідомив директор шахти.

То хто кому написав листа про вилучення вугілля? Два підприємства «перекидають стрілки» один на одного і ніхто з керівників тепер не хоче бути героєм-детективом.

На разі директор Кожушкін дав розпорядження головному інженеру Ковтуну про те, щоб надали результати першого і контрольного заміру представникам підприємства «Бізон». Тому залишається чекати результатів комісії.

Нагадаємо, нещодавно 100 мільйонів гривень виділили для добудови шахти №10 “Нововолинська”. Проте реально на добудову шахти потрібно 1,5 мільярда гривень. Їх мають залучати або з держбюджету, або від інвесторів. Утім це стане можливо лише в тому випадку, якщо шахта буде рентабельною, а вугілля з неї – конкурентноздатним на вільному ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 26 Квітня 2016 19:59
Я в шоці, брати мої та сестри!
ги ги. Показати IP 27 Квітня 2016 11:04
Цирк. 35 тон це практично один самозвал вугілля. для вугільного складу це жменя і виявити нестачу такого об'єму нереально. при таких розкладах вся ця катавасія це пошук любої причини щоб не платити зарплату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus