USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На волинській шахті припинили видобуток, анонсують скорочення штату

8 Квітня 2016 11:09
На шахті №1 Нововолинська не видобувають вугілля з часу загибелі на підприємстві гірників. На першій шахті в Нововолинську демонтують лаву, а в травні на підприємстві скоротять близько ста працівників, - інформує БУГ.

Вугілля не добувають близько трьох місяців з того часу, як на копальні внаслідок обвалу загинули двоє гірників.

Лаву демонтують, тому що нема дозволу на видобуток вугілля. З власних джерел “БУГу” стало відомо, що копальні не дали ліцензії на розробку надр.

Якщо міністерство захоче, то така доля може чекати і 9-ту шахту. Нема дозволу, а хто візьметься у такому разі видобувати вугілля, навіть якщо це можна робити без комбайна, відрами?

На початку травня скоротять близько 100 чоловік, частину їх переведуть на “Бужанку”, іншу – на шахту 9. Ще частина не хоче працювати і просто розраховується. Залишиться на шахті 235 людей, які будуть займатися відкачкою води і погашенням. У такому режимі копальня має працювати до кінця року. Фінансування йтиме на реструктуризацію.

Зараз обладнання демонтують. Якщо частина вугілля добувається, то не з ціллю заробити на цьому, а для того, щоб дістати обладнання. За видобуток тепер може бути кримінільна відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 8 Квітня 2016 11:22
Шахта буде працювати та жити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus