USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На «Ягодині» почали тестувати камери автофіксації: це має автоматизувати перетин кордону

28 Жовтня 2023 14:17
У межах проєкту «єЧерга» почали тестувати камери автоматичної фіксації в найбільшому вантажному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Камери допоможуть перевіряти, чи є транспорт у системі «єЧерга» – це має прискорити процес перетину кордону, повідомили у профільному міністерстві, передає Бабель.

«Ми послідовно працюємо над цифровізацією процесу перетину кордону і забезпеченням прозорості всіх процесів. В основі – мінімізація корупційних ризиків і будь-яких маніпуляцій. Камери автоматичної фіксації – це один з інструментів, який прибирає людський фактор і сигналізує, чи є транспортний засіб у системі «єЧерга». Також обстежуємо ще 15 пунктів пропуску, щоб встановити там аналогічні камери», – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації складатиметься з чотирьох етапів:

- вантажівка чи автобус підʼїжджає до пункту пропуску;

- камера автоматично зчитує номери транспорного засобу;

- відбувається автоматична перевірка на наявність авто в «єЧерзі»;

- екран сигналізує водію про «зелене світло» на вʼїзд у пункт пропуску.

Якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані.

Камери тестуватимуть кілька тижнів, після чого вони почнуть повноцінну роботу. На випадок відключень світла чи перебоїв з інтернетом вже пропрацьовано питання резервного живлення і доступу до мережі.

У випадку перетину кордону незареєстрованого в «єЧерзі» транспорту, наприклад, медичного, у системі буде відмітка про відповідне рішення уповноваженої особи. Таким чином усі рішення будуть зафіксовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 28 Жовтня 2023 14:58
Цікаво як це на митниці будуть обходити?))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus