USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На «Ягодині» українські перевізники вже затримали перше авто на польській реєстрації

15 Лютого 2024 14:00
У пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» розпочалась мирна акція протесту українських перевізників, основною метою якої є привернення уваги влади до ситуації, що склалася на кордоні із Польщею, де на польській стороні у кілометрових чергах наразі перебувають тисячі українських водіїв, які подекуди змушені очікувати проходження кордону більше тижня без належної підтримки та під постійним тиском польських протестувальників.

Про це повідомляє пресслужба ГО «Перевізники західного регіону».

Акція протесту «Україна=Польща» розрахована на один місяць і є виключно мирною. Наразі у ній беруть участь близько півсотні активістів та близько 20-ти вантажівок. Організатори та учасники наголошують на тому, що повного блокування кордону не буде. Протестувальники будуть зупиняти й перешкоджати подальшому руху Україною тільки польським водіям вантажівок, які об’їжджають на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» загальну чергу.

Станом на обідню пору 15 лютого протестувальники вже затримали один автомобіль-бензовоз на польській реєстрації разом із польським водієм, який в’їхав до України через пункт пропуску «Ягодин». Наразі учасники акції очікують представників «Укртрансбезпеки», які повинні перевірити документи у полького водія й прийняти рішення про те, чи може він рухатися далі.

На місці протесту перебуває поліція, яка вже поспілкувалася із протестувальниками та організаторами акції й повідомила, що будь-який рух поза автомобілів в нічну пору доби під час дії коменданської години вважатиметься порушенням.

Водночас, як стало відомо від водіїв, які приїздять із Польщі, саме у нічну пору польські поліцейські проводять поза чергою вантажівки на польській реєстрації й таким чином ще більше затримують саме українських перевізників на кордоні, які везуть до України усі необхідні для громадян імпортні товари.

Нагадаємо, вчора ГО «Перевізники західного регіону» анонсувала проведення мирної акції протести і висунула до української влади умови. Мітингувальники розпочали протест сьогодні о 10:00 поблизу готелю «Ягодин».

Раніше ми повідомляли, що 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

10 лютого протестувальники відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Медика – Шегині», який блокували всього один день.

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину польсько-українського кордону «Ягодин – Дорогуськ», де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.

Пізніше міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні. Районна прокуратура міста Холм Люблінського воєводства розпочала слідство за цим фактом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 14:47
правильно роблять - дзеркальна відповідь. У нас забагато стало польського гівна, хто його зараз купує? По перше, воно не смачне, по друге, треба думати про зайнятість своїх людей, про пенсії і зарплати тут під час війни, а не про польських виробників, до того ж наші товари мають кращу якість
123 до Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 17:21
не треба казати неправду, шановна! Харчі польського виробництва дуже смачні та якісні! Їх роблять за екологічними нормами ЕС! І ціна в них божеська! Завжди коли йду на базар, шукаю саме польські харчі. Польські харчі- то є европейська якість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus