USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На замовлення СБУ хакери атакували сайт Страна.ua

6 Березня 2019 10:57
Видання Страна подало заяву в поліцію про вчинення злочину після трьох кібератак за тиждень, вказавши детальну хронологію DDoS-нападу, підтвердженого командою технічної підтримки. Також журналісти опублікували текст заяви, а також подробиці трьох спроб порушити роботу сайту.

Перша атака на сервер сайту Страна.ua, розташований в датацентрі компанії «Укртелеком», розпочалася 27 лютого о 15:15. Атака порушила доступ користувачів до сайту та тривала три з половиною години.

Атаку зафіксував співробітник команди технічної підтримки «Укртелекому». Незаконне втручання в діяльність електронно обчислювальних систем і мереж, що передбачає відповідальність за ст. 361 КПК України, підтверджує скріншот його листа (є у розпорядженні редакції).

Друга атака на сервер сайту, розташований в датацентрі компанії «Воля», розпочалася 1 березня в 21:00. Цього разу вона тривала більше шести годин. Техпідтримка датацентру компанії «Воля» була змушена заблокувати доступ до сервера Страна.ua, щоб уникнути блокування всієї інфраструктури датацентру.

Цю атаку зафіксував співробітник служби техпідтримки, надіславши електронного листа, що підтверджує незаконне втручання (є у розпорядженні редакції).

Атаку підтвердив і графік навантаження на сервер сайту Страна.ua в датацентрі компанії «Воля».
Третя атака на сервер сайту розпочалася 2 березня в 08:05 за київським часом. Цього разу атакували сервер, розташований в датацентрі провайдера OVH у Франції. Це передбачає переслідування за незаконне втручання в діяльність комп’ютерних систем і мереж, як за законами Європейського Союзу, так і за міжнародними законами, юрисдикція яких поширюється і в Україні.

Сервісний код проблеми в службі підтримки датацентру компанії OVH, що підтверджує протиправне втручання в роботу сервера сайту Страна.ua, що знаходиться на території Євросоюзу – sv93034-ovh. Атака була зафіксована службою підтримки датацентру компанії OVH, що підтверджує скріншот їхнього листа (є у розпорядженні редакції).

Страна найближчим часом звернеться до правоохоронних органів Франції з повідомленням про скоєння злочину.

4 березня Страна подала заяву до Шевченківського управління поліції Києва про вчинення злочину. За даними «Страны», атака здійснювалася на замовлення СБУ. Її метою було не допустити поширення матеріалів про передвиборну системі підкупу #Сітка на користь Петра Порошенка. Перший матеріал був оприлюднений 20 лютого, незадовго до першої атаки.

У зазначених протиправних діях Страна вбачає ознаки злочину, що передбачає відповідальність за ст. 361 КПК України – незаконне втручання в діяльність електронно обчислювальних систем і мереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Миколай Показати IP 6 Березня 2019 11:51
Це не видання, а проросійська смердюча сміттярка
А Показати IP 6 Березня 2019 15:19
АнатолійШарій рекомендує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus