USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На злісних боржників за «комуналку» чекатимуть кримінальні провадження

22 Липня 2015 12:34
У Луцьку проти злісних боржників за «комуналку» відкриватимуть кримінальні провадження. Такий метод боротьби із боржниками за «блага цивілізації» під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 липня, запропонував начальник міського відділу УМВС Ігор Муковоз.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання виконкому самооборонівець Сергій Чуриков запропонував включити в комісію, що займається питаннями заборгованості, представника військкомату та самооборони, мотивуючи це тим, що злісним боржникам за комунальні послуги варто вручати мобілізаційні повістки.

Ця комісія працює двічі на тиждень. Протягом січня-червня 2015 року її члени розглянули 96 заяв про реструктуризацію заборгованості в оплаті за послуги з водопостачання та водовідведення.

Тож, зважаючи на запропоновані нововведення, Ігор Муковоз припустив, що у боротьбі з таким явищем, як злісна несплата за комунальні послуги, добру роль зіграє присутність у «борговій» комісії представника правоохоронних органів. Мовляв, часто трапляється так, що у квартирі, за якою висить борг, протягом тривалого часу ніхто не мешкає. Тож, знайти «усі кінці», а надто господаря-боржника – годі.

«Утім, у рамках відкритого кримінального провадження це питання буде легше утримувати на контролі, й, у результаті, вирішити. Відкрите кримінальне провадження дає нам право довідатись та зібрати повну інформацію про те, хто насправді проживає у квартирі, й передати її на розгляд комісії. Такий варіант вирішення проблеми ми розглянули, порадившись з прокурором», - зауважив правоохоронець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що, зі слів директора КП «Луцькводоканал» Івана Корчука, за станом на 1 липня 2015 року сума боргу лучан за використання води становить майже 6 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВЛАСНИЦЯ 20 КВАРТИР БОРГУЄ ПІВМІЛЬЙОНА ЗА ТЕПЛО

Як на диво, серед боржників є велика кількість городян з високим рівнем достатку, зокрема, окремі з них мають по декілька автомобілів високого класу, та до десяти квартир, які постійно здають в оренду. Окрім цього, вони мають «точки» на ринку «Варшавський».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Че Показати IP 22 Липня 2015 13:09
Не повертати борги - це, однозначно, погано. Проте, постає питання, за ознаками якого злочину будуть відкриті кримінальні провадження проти злісних боржників. Чи може у нас міськрада з паном Муковозом почнуть нові закони писати. А це вже, шановні, привласнення владних повноважень. Я в шоці, і це запропонував начальник міліції, який має досконало знати закони і правильно їх застосовувати. Довідково. У випадку наявності аналогічних заяв про неповернення боргу фізичними особами, наша доблесна міліція з не менш доблесною прокуратурою штампують відписки, мовляв, це цивільні правовідносини, отож звертайтеся до суду. Пораджу пану Муковозу та виконавчому комітету ставати на тіж граблі, звертатися до суду та стягувати борги у визначеному Законом порядку. Закон один для всіх!!!
Анонім Показати IP 22 Липня 2015 15:12
Злісна несплата за комунальні послуги в квартирі,де протягом тривалого часу ніхто не мешкає.А за що платити,якщо нічим не користуєшся? Якщо заробітня плата затримується місяцями,а комунальні послуги треба оплачувати вчасно,то на кого заводити кримінальне провадження,пане Муковоз?
Анонім Показати IP 22 Липня 2015 16:24
Яке кримінальне провадження? Заборгованість за комун.послуги-це питання цивільного законодавства і крапка,подавайте позови та стягуйте майно,а не несіть ахінею,якщо виступаєте по якомось питанню,то вивчайте його,а не виставляйте себе дурнем.
Че Показати IP 23 Липня 2015 09:03
Якого прокурора? Муковоз, оперативна робота в міліції та знання/тлумачення КПК України, по досвіду скажу, - речі апріорі недотичні
до анонімів і че Показати IP 23 Липня 2015 09:28
за чинним КПК кримінальне провадження реєструється в ЄРДР на підставі заяви без будь-якої попередньої перевірки, як було до 2012 року. Теоретично, отримавши заяву від Луцьктепла чи Водоканалу про те, що в тій чи іншій квартирі, наприклад, крадуть тепло чи воду, слідчий зобовязаний зареєструвати кримінальне провадження. В межах цього провадження можна зібрати інформацію і про всіх власників квартири починаючи з 1991 року і де проживає теперішній власник, і яке майно має і т.д. Навіть обшук в квартирі можна буде провести. Кримінальне провадження, згодом буде закрито. Звісно якщо попутно не вилізуть ознаки якихось злочинів. Наприклад при обшуку можуть натрапити на нелегальних мігрантів, незареєстровану зброю, наркотики тощо. Так що неплатники начувайтеся!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus