USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На братські могили на Волині радили просити гроші у нардепа. ФОТО

22 Травня 2013 12:08
На впорядкування братських могил радянських воїнів, в одній з яких поховано Героя Радянського Союзу Гавриїла Зеленського, у селі Облапи Ковельського району потрібно 80 тисяч гривень. Наразі таких грошей в обласному бюджеті знайти не можуть.

Про це стало відомо під час засідання комісії з увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій 21 травня.

До депутатів Волиньради звернулася сільський голова села Облапи Ковельського району Любов Демчук із проханням допомогти з упорядкуванням братських могил, де поховано 1046 радянських воїнів. Мовляв, там треба зробити капітальний ремонт.

Окрім того, Любов Демчук зазначила, що сюди щороку приїжджають нащадки полеглих вояків з Росії, Узбекистану та інших країн пост-радянського простору, аби вшанувати пам’ять своїх рідних. Тож, вони хочуть бачити на братських могилах написи імен своїх родичів.
«Тут немає стели. А треба дуже багато надписів і я запропонувала відремонтувати братські могили і навскоси понаписувати імена цих людей», - зазначила Облапівський сільський голова.

За її словами, в сільраді немає таких коштів. Мовляв, Демчук уже зверталася до Ковельської РДА і вирішила попрохати допомоги і в облради. Та люди, які сюди приїздять і самі кажуть, що не проти допомогти.
Щодо цього свою думку висловив заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк: «Давайте розглянемо різні варіанти. Зрозуміло, що такі ініціативи треба підтримувати. Ви кажете, що є інші джерела?»
«Кажуть, що допомогли би, але грошей немає», - зазначила Любов Демчук.
Обговорюючи, хто ж міг допомогти члени комісії запропонували звернутися до народного депутата Степана Івахіва, який балотувався до ВР у Ковельському виборчому окрузі.
Та сільський голова Облапів зазначила, що й так часто прохає підтримки в Івахіва.
Врешті, Олександр Курилюк зазначив, що хоч цього року ймовірно вже не вдасться виділити гроші на впорядкування братських могил в Облапах, утім, звернення Любові Демчук врахують, вносячи зміни до відповідної програми і спробують виділити частину коштів з обласного бюджету.
«Поки рішення в плані підтримки, а потім якщо по бюджету розглядатимуться пропозиції, то можна буде нагадати про цей об’єкт», - додав він.
Окрім того, члени комісії запропонували дати оголошення в газету щодо збору коштів на впорядкування братських могил і відкрити благодійний рахунок, куди в їх могли спрямовувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 22 Травня 2013 14:37
а щоб звозити людей на т.з."антифашистській" мітинг ПІСЛЯ 9 Травня (!!!) - в цієї влади гроші є! )))) - Блюзнірство!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus