USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На чому їздять духовні лідери в Україні. ФОТО

19 Березня 2013 10:05
Відмова нового Папи Римського Франциска від дорогих автомобілей стала топ-темою світових і українських ЗМІ. Як відомо, папа відмовився їхати в особистому лімузині з Сікстинської капели і сів в автобус з кардиналами.
«Сегодня» дізналося, на чому їздять глави різних конфесій в Україні, - інформує ТСН.

Главу Української православної церкви Київського патріархату Філарета найчастіше можна побачити у шестисотому Mercedes з номерами «777». Цю машину вартістю 200 тисяч євро (2,1 мільйона гривень) йому подарував, як говорять в єпархії, невідомий благодійник в 2007 році. Але це не єдино авто. «У гаражі є ще кілька автомобілів представницького класу. Навіть вантажний і вантажопасажирський, є автобус Iveco. Всі вони обслуговують патріархію, вони всі службові. У патріарха приватного життя як такого немає. Він живе там, де і працює, - в резиденції на вулиці Пушкінській, в Києві, у двокімнатному приміщенні: одна кімната - робочий кабінет, друга - житлова. Патріарх нікуди не їздить на відпочинок, він лише проходить медичну профілактику в санаторії під Києвом. А під час візиту в Брюссель він летів в економ-класі, разом з іншими пасажирами», - розповів прес – секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.

У глави УПЦ Московського патріархату Володимира є шестисотий Mercedes та Lexus (близько 1,5 мільйона гривень кожна). Для них, схоже, використовується один і той же номер з буквами М і В. «Митрополиту Володимиру дарували машини, на них він і їздить. А взагалі всі священнослужителі живуть скромно. Але якщо з'ясується, що у священика є невиправдано дорога машина або так обставлений будинок, то церква може закликати до скромності, щоб не спокушати людей своєю поведінкою. Але ніхто не буде вимагати від священика відмовитися, приміром, від дорогого авто, якщо йому його подарували і машина дійсно допомагає в його місії. Головне, щоб він допомагав парафіянам, ніс слово Боже», - сказав глава прес-служби УПЦ МП Василь Анісімов.

За словами голови департаменту інформації Української греко-католицької церкви Ігоря Яціва, розповіді про скромність Франциска подаються як щось сенсаційне, але насправді це нормальна поведінка духовного лідера. «Проблема - в суспільстві, яке живе духом споживання і так уважно стежить за тим, хто якими благами користується», - сказав Яців. Він зазначив, що глава УГКЦ Святослав Шевчук користується автомобілем Volkswagen Passat.

«Машина належить церкві, управляє нею брат-чернець», - зазначив Яців. В автосалонах таке авто продається за $ 30-40 тисяч (245-320 тисяч гривень). Один з двох головних рабинів України і Києва Яків дов Блайх, як розповіли виданню в його оточенні, користується японським автомобілем. «Марку я точно не пам'ятаю, але, здається, це Toyota. Сам він не керує, у нього є водій», - сказав співрозмовник. А ось інший головний рабин - Моше Асман - користується мікроавтобусом Chevrolet Express (в повній комплектації він коштує 800-900 тисяч гривень), який йому подарував президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович. «Мені стало соромно, що він їздить на перекладному транспорті. А більше у нього немає ніякої іншої машини», - сказав Вадим Зіновійович.

На Volkswagen їздить і голова Духовного управління мусульман України, муфтій Шейх Ахмед Тамім. Сам він сказав, що це його особистий транспорт, але докладніше розповісти, що це за машина, відмовився.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ИННА Показати IP 19 Березня 2013 10:42
Оборотни в рясах!
Thor Показати IP 19 Березня 2013 11:42
Все религиозные течения это бизнес...
Сергiй Показати IP 19 Березня 2013 13:00
Корпорацiя __ ! Ми 1000 рокiв на ринку України ;-)
сова Показати IP 19 Березня 2013 14:02
Це в Україні?!!! В Областях не гірші машини!!! А в Районах як в Україні машинки!!!
Світлана Показати IP 25 Березня 2013 10:36
А Вам би було легше якби вони на запорожцях їздили? Заздріть мовчки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus