USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На чому заробляють волиняни у «поствеликодній» період. ФОТО

14 Травня 2013 09:44
На продажі штучних квітів за поминальний тиждень бізнесмен заробив 5 тисяч гривень.

«Щоб добре заробити на штучних квітах, їх треба купити за копійки на оптовому ринку і почати продавати за три тижні до Великодня», - ділиться досвідом лучанин Олександр Міщук.
Чоловік місяць торгує на луцькому ринку штучними квітами і вінками, - інформує Gazeta.ua.

«У нас є традиція до Великодня прибирати могили родичів і прикрашати їх штучними квітами і вінками, - говорить Олександр. – Торік послухав кума і привіз з Хмельницького сім ящиків лампадок, а продав тільки три. Поляки люблять носити на цвинтар свічки і лампадки. Серед наших людей ця традиція не дуже прижилася. Тепер лампадки не привожу. Допродую торішній товар».

За словами Міщука, аби торги йшли добре, треба заохотити покупця широким вибором товару.

«Тільки за поминальний тиждень я заробив близько 5 тисяч гривень, - зізнається бізнесмен. – Перед Пасхою продав товару на утричі більшу суму».

До Олександра підходить дві жінки у хустках. Купують чотири букетики зі штучних квітів по 10 гривень кожен і два невеличких віночка по 25 гривень. Залишають 90 гривень.
«Це сезонний бізнес, - говорить продавець. – Якщо товар до кінця провідної неділі не розпродую, його доведеться тримати до наступного року. Попит на штучні квіти у нас невеликий. Та й конкурентів багато. Тільки біля мене квітами торгують у шести «черепашках».
Товар Олександр закуповує оптом на ринку у Хмельницькому.

«Букети різні, кожен покупець знайде ті квіти, які йому більше сподобаються, - говорить Міщук. – Є дешеві букетики по 10 гривень, а є дорожчі – по 50-60. На сільські цвинтарі люди купують дешевший товар, на міськы – більш дорогі квіти і вінки. Кожен розраховує, яку суму готовий витратити на проводи. Одна сім'я до мене вчора приходила за товаром вдруге. Купили гарний вінок за 120 гривень, впорядкували могилу за тиждень до Великодня. А на третій день Пасхи прийшли на кладовище, а вінок хтось украв. На цвинтарях, де крадуть квіти і вінки, раджу обсмалювати краї квітів чи штучної ялини. Злодій не чіпатиме вінок, який не має товарного вигляду, бо такий ніде не перепродаси».

Подружжю лучан продає за 50 гривень штучні червоні троянди у горщику, залитому цементом.
«Якщо поставити такий букет на могилу, то він не буде перевертатися від вітру, - пояснює Олександр. – Штучні квіти купувати на могилки вигідніше, ніж живі. Дехто віддає перевагу братикам і маргариткам, але не всі квіти приймаються у таку спеку. Ті, що приймуться, швидко перецвітуть».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus