USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Горохівщині горіло 20 гектарів торфовищ. УТОЧНЕНО

28 Квітня 2009 17:24

Учора, 27 квітня, поблизу села Ржищів Горохівського району трапилася пожежа на торфовищі. Вогонь господарював на торф’яному угідді площею близько 20 гектарів. Завдяки мужнім та самовідданим діям рятувальників того ж дня вдалося скоротити територію загорань до 2 гектарів. Вогнеборці роблять усе можливе, щоб повністю ліквідувати пожежу та не допустити її подальшого поширення, – інформують «Волинські Новини».
 
На місці події проведено розгортання Луцького зведеного загону ГУ МНС України. До ліквідації стихії залучено працівників окремого поста державної пожежної охорони міста Берестечка та Горохівського райвідділу МНС, а також рятувальників Луцького, Локачинського та Іваничівського району. Усього над ліквідацією стихії працюють 20 рятувальників на 4 автоцистернах, рукавному автомобілі, окрім того на місці події встановлено пожежну насосну станцію.
 
Як повідомляє центр пропаганди ГУ МНС України в Волинській області, їм допомагають рятувальникам працівники Стоянівського торфобрикетного заводу, оборюючи палаючі торф’яники для недопущення розповсюдження вогню на сусідні клітки.
 
За попередніми даними, пожежа на торфовищі трапилася внаслідок випалювання сухої трави. Останнє явище в області – не рідкість. Допоки недбайливі господарі позбуватимуться таким чином торішньої рослинності, існує постійний ризик поширення вогню на розташовані поруч лісові насадження, торфовища, житлові та господарські будівлі, залізничні колії та лінії електропередач.
 
Рятувальники закликають бути обачними і дотримуватися правил пожежної безпеки в лісі під час великої кількості вихідних: не розпалювати вогнища в невстановлених місцях, обов’язково загасити вогонь, залишаючи місце відпочинку.
 
Адже суха спекотна погода є потужним каталізатором для загорання. Будь-яка іскра може стати фатальною.
 
Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Микола Романюк виїхав на Горохівщину, де провів екстренну нараду з приводу подолання пожежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus