USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На кладовищі у Гаразджі побудують храм

3 Грудня 2010 10:52
На луцькому кладовищі неподалік села Гаразджа будуватимуть каплицю Апостола Фоми – наразі тут освятили хрест і місце.
Чин освячення здійснив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко з благословіння архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.
У відправі взяли участь клірики кафедрального собору Святої Трійці, зокрема, священик Сергій Медвєдєв – настоятель майбутньої святині.
Віталій Собко названо каплицю на честь апостола Фоми, бо церква особливо вшановує його Провідної неділі – в день, коли численні віряни прибувають на міське кладовище, щоб під час пасхальних святкувань пом’янути померлих родичів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Zheniok Показати IP 3 Грудня 2010 12:27
мдаааа, Собко хоча б не позорився, в уставі немає ніякої провідної неділі, пасхальне поминання померлих здійснюється у вівторок 2го тижня після Пасхи, я розумію, що є регіональні особливості, де з тих чи інших причин померлих поминають в перший четверг в субботу, в неділю як в нас, але якшо ти православний священник, то треба трохи головою думати, коли думки формулюєш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus