USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На кордонах Волині – екологічний контроль

26 Вересня 2008 16:38
Щоб попередити ввезення на Волинь небезпечних відходів, забруднених речовин та вторинної сировини та недопустити вивезення заборонених речовин і промислової сировини перевірили кордони внутрішніх митниць, – повідомляють 26 вересня «Волинські Новини».
За інформацією Міністерства охорони навколишнього природного серидовища України, під час перевірки інспекторами відділу екологічного контролю на кордоні внутрішніх митниць та інспекторами десяти екологічних постів пунктів пропуску через державний кордон України в області перевірили 138871 автотранспортних засобів та 2470458 тонн екологічно підконтрольних вантажів, які перевозились через державний кордон, в тому числі 312734 тонн вантажів, які перевозились автомобільним транспортом. Крім цього, при перевезенні екологічно непідконтрольних вантажів через кордон перевірили 3028369 тонн таких вантажів.
У пунктах пропуску через державний кордон з Республіками Польща та Білорусія за виявлені порушення перевезень таких вантажів на шосе станції Ягодин (автотерміналі) та автопереході «Доманове» затримали 13 автомобілів, які ввозили в Україну з Голландії, Німеччини, Франції  токсичні хімічні речовини, антибіотики та нікель катодний, без необхідних на це дозволів Мінприроди України та узгоджень умов та режиму на перевезення небезпечних вантажів УДАІ МВС України, незареєстрованні в Україні агрохімікати, вживаний одяг, та соняшникову олію, яка вивозилася з України без сертифікатів радіаційного контролю. Загальна вага таких затриманих вантажів становить 151,3 тонн.
На залізничній станції Ізов (Лудин) та Ковель(Заболоття) в пунктах пропуску через державний кордон з Республіками Білорусь та Польща затримали 42 залізничних вагони з соняшниковими відходами та соняшниковим гранульованим шротом, а також відходами макулатури, які ввозились в Україну без необхідних на такі перевезення висновків Мінприроди України, щодо віднесення таких відходів до безпечних вантажів. Загальна вага затриманих вагонів становить 1820 тонн.
Із 13 затриманих автомобілів, два – з соняшниковою олією, вантаж з дезинфікуючою речовиною повернули вантажовідправникам, із залізничної станції Ізов цистерну з етиленгліколем, яка слідувала з Швейцарії на Росію транзитом без необхідного на це дозволу Мінприроди України.
Довідково:
До порушників природоохоронного законодавства, інспекторами екологічних постів застосовувані адміністративно - правові заходи: всього у 2008 році складено 1506 протоколів та накладено штрафні санкції на загальну суму 65566 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus