USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Ковельщині святкували річницю створення УПА

14 Жовтня 2008 17:30
У день свята Покрови Святої Богородиці, біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України в селі Скулин Ковельського району відбулися урочистості з нагоди 66-річниці створення УПА, – повідомляють 14 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Ковельської РДА, з нагоди свята із районного бюджету воякам національно-визвольних змагань виділена матеріальна допомога. У дійстві брав участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Місяць, учасники національно-визвольних змагань району, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, селищні, сільські голови, представники духовенства, політичних партій, громадських організацій, жителі населеного пункту.
На урочистостях виступили депутат районної ради пан Кравчук, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Білин отець Василь, учасник національно-визвольних змагань пані Зелена, учні місцевої школи.
Довідково:
На сьогодні в районі проживає 14 учасників національно-визвольних змагань.
На території Скулинської сільради загинуло 50 вояків ОУН-УПА та 52 – були репресовані. Їх прізвища від сьогодні увічнені на меморіальних плитах пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України. Встановлені  меморіальні плати освятив настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП села Білин отець Василь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus