USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Ковельщині цьогоріч до суду спрямували 34 кримінальні справи

1 Грудня 2008 15:22

За 10 місяців 2008-го Ковельська міжрайонна прокуратура закінчила розслідування та направила до суду з обвинувальними висновками 34 кримінальні справи, серед яких є й справи щодо вчинення службових злочинів у різних сферах, у тому числі працівниками орга­нів внутрішніх справ, подат­кової міліції, митниці. Про це Ковельський міжрайонний прокурор, старший радник юстиції Сергій Масалов розповів в інтерв’ю газеті «Вісті Ковельщини».
За словами пана Масалова, на прокуратуру покладається функція підт­римання державного обвину­вачення в суді. Протягом 2008 року працівниками проку­ратури підтримано державне обвинувачення по 470 кримінальних справах.
Станом на 1 листопада до судів різних рівнів пред’явлено 147 позовів. Їх задоволено на суму 734 тисячі гривень. Реально виконано судо­вих рішень на загальну суму 783 тисячі гривень (у тому числі – за рішеннями минулих років). Із них до бюджетів різних рівнів надійшло 630 тисяч гривень.
Прокуратура також виявляє порушення у сфері оплати, охорони праці, соціа­льного захисту населення та захисту прав споживачів. За результатами прокурорсь­ких перевірок порушено 30 кримінальних справ щодо службових осіб, в тому числі – за фактами привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та легалізації незаконно здобутих коштів.
Низку кримі­нальних справ порушено у сфері банків­ської діяль­ності. Крім того, прокуратурою внесено 153 приписи та подань на усунення вияв­лених порушень Закону, прине­сено 104 про­тести на неза­конні рішення посадових осіб, колегіальних органів. До різних видів відповіда­льності притягнуто 376 служ­бових осіб. За документами прокурорського реагування з початку року відшкодовано понад 2 мільйони гривень.
За резуль­татами прокурорських перевірок у 2008 році порушено 4 кримінальні справи за фактами отрима­ння хабарів посадовими особами підприємств, уста­нов, організацій міста і району, розслідува­ння яких закінчено і справи направлено до суду.
В цьому році прокурату­рою порушено дві криміна­льні справи за фактом одер­жання хабара службовою особою, вчине­ного повторно, поєднане з вимаганням хабара. Завідувачі двох ковель­ських дит­садків штучно створювали проблему від­сутності вільних місць у дошкільних навчальних закладах, яку за умови на­дання їм ха­бара зобов’язувалися вирішити. Батьки були змушені пого­джуватись з протиправними вимогами та передавати завідувачам грошову вина­городу. Досудове слідство по цих справах закінчено, справи з обвинувальними виснов­ками скеровано до суду. По одній з них уже триває судо­вий розгляд.
Цьогоріч проку­ратурою складено протокол про вчинення корупційного діяння працівником управ­ління Міністерства внутріш­ніх справ України у Волинсь­кій області, який розглянуто судом. Винного притягнуто до відповідальності та звіль­нено з органів внутрішніх справ.
Закінчено досудове слід­ство та направлено до суду кримінальну справу щодо працівників Ковельського міськвідділу УМВС України у Волинській області та Ковельського відділу подат­кової міліції (за зловживання службовим становищем працівником правоохоронного органу та вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища). 
Пан Масалов наголосив, що завдяки поліпшенню координації діяльності право­охоронних органів з початку року вдалося досягти суттє­вого зниження злочинності. Зокрема, станом на 20 листопада 2008-го в Ковельсь­кому міськвідділі внутрішніх справ зареєстровано 667 злочинів, тоді як за анало­гічний період торік – 808. Спостерігається значне зниження грабежів, квартир­них крадіжок, хуліганств, злочинів, пов’язаних з незаконним обігом нарко­тиків. Зменшилася кількість людей, які загинули у дорож­ньо-транспортних пригодах (торік їх було 11, цьогоріч – 4).
Окрім того, станом на 1 листо­пада цього року у нас зареєстровано 297 звернень громадян (торік їх було 353). Зокрема, скаржилися на тих, хто порушував консти­туційні права і свободи наших громадян. Таких заяв зареєстровано 173 (торік їх було 220). А це – й оплата праці, земельні стосунки, порушення у сфері еконо­мічних відносин. 
Є скарги на дії та ріше­ння працівників органів внут­рішніх справ, скарги з питань законності постанов суду в справах про адміністративні правопорушення та інші. Ковельський міжрайонний прокурор наголосив, що кількість обґрунтованих звернень зменшилася, що свідчить про належне здійс­нення прокурорського наг­ляду у всіх сферах діяль­ності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Грудня 2008 17:27
Браво! Усім мыськрайонним прокурорам потрібно так працювати і вчитися у Ковельській міжрайонній прокуратурі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus