USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На культуру області цьогоріч виділять сто мільйонів гривень

3 Березня 2009 16:06
Працівники галузі культури мають навчитися заробляти кошти власними силами. Таку думку висловив начальник управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк під час організаційно-підсумкової наради у заступника голови ВОДА Святослава Кравчука щодо питань гуманітарної сфери, – повідомляє 3 березня репортер «Волинських Новин».
Володимир Лисюк зазначив, що минулого року галузь культури отримала хорошу підтримку з боку обласної влади. До неї входить ремонт сцени Волинського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, початок ремонту лялькового театру, придбання автобусів для ансамблів, підвищення заробітної плати працівникам культури на триста гривень.
Також позитивним є факт збільшення фінансування галузі. Торік на культуру області виділили 92 мільйони гривень. А цього року запланували суму у сто мільйонів. «Я сподіваюсь, що попри кризу нам вдасться отримати ці кошти», – висловив свою надію Володимир Лисюк.
Однак, він також порадив установам культурної галузі не лише сподіватися на підтримку влади, а й заробляти самим кошти шляхом надання населенню платних послуг. Для прикладу він навів Нововолинський та Горохівський будинки культури, які у 2008 році власними силами додатково наповнили свій бюджет на 114 та 30 тисяч гривень відповідно.
Також начальник обласного управління культури та туризму звернув увагу на дуже низький фаховий рівень працівників галузі. Тому він вважає, що якщо владі цього року вдалося повернути багатьох з них на повну ставку, то зі своєї сторони вони мають подбати про свою освіту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus