USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому заводі відмовляються працювати

16 Серпня 2013 13:30
На цегельному заводі у Луцьку, де низька зарплата і скорочення працівників, нарікають, що центр зайнятості не забезпечує підприємство відповідними кадрами, інформує IA ZIK.
Натомість, працівники біржі праці дивуються такій позиції, адже на заводі – низькі зарплати, а кількість працівників упродовж року скоротилася вдесятеро.
Через відсутність великої кількості працівників підприємство не може працювати на повну потужність
До керівництва обласного центру зайнятості 8 серпня звернувся керівник цегельного заводу із Луцька із претензіями до роботи міського підрозділу служби. Мовляв, підприємство дало заявку на направлення з біржі людей на працевлаштування за різними вакансіями. Всього завод потребував 34 особи. Із центру зайнятості до підприємства скерували 35 претендентів, з яких 16 – відмовилися там працювати, а 19 таки оформили на роботу.
У повідомленні йдеться, що за кілька днів керівник заводу знову звернувся до влади із претензіями до роботи центру зайнятості. «На цей час підприємство відчуває гостру проблему в кадрах, адже через відсутність такої кількості працівників підприємство не може працювати на повну потужність, а відповідно зменшується сплата обов’язкових платежів до бюджету», – йдеться у листі за підписом директора заводу.
У центрі зайнятості думку керівника цегельного заводу не розділяють
Своєю чергою, у Луцькому міському центрі зайнятості не розуміють претензій з боку підприємства. Директор центру Едуард Неймарк зазначив: «Нині найбільше підприємств відчувають потребу саме в робітничих кадрах. На ринку переможе той у боротьбі за кадри, хто створює додаткові гарантії, високу заробітну плату».
Тож у службі зайнятості проаналізували ситуацію, зустрілися із керівництвом заводу. Там також ознайомилися з умовами праці та рівнем заробітної плати. «При аналізі ситуації перше, що кинулося в очі, – низька заробітна плата людей, які звільнені з цегельного заводу і перебувають на обліку в центрі зайнятості. На сьогодні є такі особи, в яких в довідках про заробітну плату зазначена зарплата 800, 700, 750 гривень, тисяча гривень. Це люди, які пропрацювали на підприємстві, звільнилися звідти, отримуючи таку зарплату. Виникає запитання: чи будуть вони згодні повернутися на підприємство?», – каже Неймарк.
У службі зайнятості радять змінити кадровий менеджмент
Зі слів пана Неймарка, на заводі упродовж року суттєво скоротилася кількість працівників – практично в десять разів. «Здійснили аналіз чисельності працівників на цьому підприємстві. Рік тому, у червні, на цьому підприємстві працювало 138 працівників. У червні цього року – 14. Це, певно, говорить про кадровий менеджмент підприємства. А в тих вакансіях, які подав цегельний завод, заробітна плата – від 1200-1300 гривень. Це для Луцька не вельми висока зарплатня. Для порівняння: конкуренти цього підприємства, де працевлаштовано багато людей, платять 2800-3300 гривень. Тобто, ринок диктує попит-пропозицію, і люди шукають, де краще», – додав чиновник.
Він переконує, що за таких умов у центрі зайнятості спробували залучити на це підприємство людей із прилеглих до Луцька районів, де зарплати нижчі, ніж в облцентрі.
«Бачачи, що підприємство потребує кадрів, якими ми не можемо забезпечити, Луцький міський центр зайнятості розіслав листи на сусідні райони: Рожищенський, Ківерцівський, Луцький. На підприємство приїжджали працевлаштовуватися люди з Рожища, то їм писали відмову в прийнятті на роботу у зв’язку з проживанням в Рожищі», – зізнався він.
Зі слів Едуарда Неймарка, лише цього місяця центр зайнятості провів два ярмарки вакансій для цього заводу. Наприклад, 16 серпня фахівці центру пропонували мешканцям селища Торчин Луцького району працевлаштування на цегельному заводі.
Довідка IA ZIK.
Упродовж нинішнього року середня зарплата на підприємстві коливалася в межах 806-1236 гривень.
Протягом першого півріччя 2013-го Луцький міський центр зайнятості працевлаштував понад 3,4 тисячі громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
м даааааааа Показати IP 16 Серпня 2013 14:56
Ото зарплати, може самому кинути офісну роботу і піти рубати капусту на цегельний. Воно не настільки смішно, як сумно. Це ж знущання над людьми.
дійсно Показати IP 16 Серпня 2013 15:03
і пилюки неофісної подихати за такі гроші
Луцьк Показати IP 16 Серпня 2013 15:30
Да директор - по-ходу забагато собі краде, а робітникам тикає мізер + ще й конверти. Куди дивляться правоохоронні органи непонятно!!!!!!!
там працювали батьки Показати IP 16 Серпня 2013 15:37
За часів правління Ткачука працювати на цьому заводі означало - заробити гроші, зара з же все розкрадено, все ламається на протязі цілої зміни, робота фізично дуже важка, там зараз новий директор (ВО) попередній пробухав весь завод (на що дивились власники) всі крадуть, тому й зарплати малі у простого люду, а ті що працюють за 800-1200грн не звільняються тільки тому що знають що ще на 2-4 тис зможуть вкрасти (знаю і таких:))))
котигорошко Показати IP 16 Серпня 2013 15:41
У минулому році одна тисяча цегли з доставкою 1200 гривень... в цьому році 1700 гривень...а чому???
Яворська Показати IP 16 Серпня 2013 15:48
Тиждень назад мого батька зняли з біржі бо не схотів йти працювати на цегельний. А зараз бачу, що зняли через зарплату 1300 грн. В понеділок я їм устрою, на тій біржі, хай нормальну роботу пропонують.
кірпіч Показати IP 16 Серпня 2013 15:58
Мені шкода керівника цього підприємства. Керівник який не дбає про колектив - пропаща людина. Закон бумеранга ніхто не відміняв. Якщо не платити високої заробітної плати, не дбати про збереження робочих місць, про підвищення кваліфікації працівників, про гідні умови праці, то рано чи пізно те що ти посіяв, вернеться до тебе. Але ще більше мені шкода 124 працівника, які звільнились через мізерну заробітну плату.
небайдужий Показати IP 16 Серпня 2013 16:13
попривикали кєровніки бути рабовласниками... собі ж не платить 800 грн. бавляться з людьми. з 138 роботяг скоротили до 14! а тепер же когось шукає крайнього... ну правильно, тепер боїться, шо влада буде питати, чого завалив таку махіну. не думав, що на біржі так возяться з підбором робітників. уважаю!
патріот Показати IP 16 Серпня 2013 16:26
Ще було б зрозуміло, коли б Цибульський права качав, бо в нього середня зарплата по підшипниковому заводі 4800 грн. І, як не дивно, проблем з кадрами не має. А так, кірпічний щось не туди поліз.
алекс Показати IP 16 Серпня 2013 16:34
Нехай Б.П. визве в білий дім такого директора.
толя Показати IP 16 Серпня 2013 18:14
Якби у керівників та власників була привязка прибутку та заробітної плати до зарплат персоналу диви і такого небулоб а то 1200
Ковельчанин Показати IP 16 Серпня 2013 22:55
Ковельчани-власники рулять. Як можна допрацюватись, щоб така махіна, як цегельний завод довела чисельність працюючих аж до 14 осіб, і зарплату до 1200 грн.? Швидше за все там працюють неоформлені працівники та зарплата йде чорним налом, щоб не платити податки.
Ольга Показати IP 18 Серпня 2013 12:14
А ,що ми можем зробити. Коли у нас пенсія 1200 у людей, які мають по 40 років стажу.А тепер живи на неї.За совета мали по 600-700 руб, а зараз злидня і пенсія мізерна.Отак і живемо.Стріляти їх треба цих горе,керовников,правильно роблять,що не йдуть працювати? Скільки вони будуть мати нас за бидло. Ще ЖЕКАМ треба так зробити ,комунальні піднімають, а робочим платять також 800 грн. а собі по 10 тисяч заробітної плати. Куди ідуть наші гроші? Їх ніхто не питає.А мо магазина цих "Сільпо" і їм подібних така ж картина. Ніхто не платить,ото як не буде кому на них спину гнути за костомаху обгризену, тоді й подумають про нас. Молодці так тримати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus