USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Луцький аеропорт літатимуть дешеві авіалінії, - Колесніков

28 Грудня 2010 12:35
Луцький аеропорт буде орієнтований передусім на бюджетні авіалінії, - стверджує віце-прем’єр Борис Колесніков.

Про це Колесніков заявив 28 грудня у інтерв’ю газеті «Сегодня».

Віце-прем’єр вважає, що ціни на квитки так званих лоу-костів, тобто дешевих авіаліній, в Україні дорожчі за світові тому, що 60% ринку належить одному альянсу.

«Звичайно, потрібно демонополізувати ринок. Що стосується лоукоста: наступного року ринок лоукостерів вперше зрівняється за обсягами з ринком традиційних компаній», - запевнив віце-прем’єр.

«І нам треба йти таким шляхом: недорогі, незавантажені аеропорти орієнтувати на лоукост-компанії. Це стосується перш за все Луцька, де ми будемо будувати пасажирський термінал, і Рівного, які можна задіяти не тільки для рейсів по країні, але і для невеликих рейсів до Західної Європи», - сказав Колесніков.

Колесніков вважає, що усі обласні центри повинні мати регулярне авіасполучення зі столицею.

«Це ми забезпечимо. Але і вони самі повинні заробляти на недорогих перевезеннях і вантажних перевезеннях, забезпечивши роботу аеропорту в постійному режимі. Тому що два рейси на день - Київ-Луцьк та Луцьк-Київ - це не завантаження аеропорту», - сказав Колесніков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відбудову Луцького аеропорту держава має намір інвестувати 100 мільйонів гривень.

Довідково:

Лоукостери (від англ. low cost - низька вартість) - фірми, які здійснюють транспортування людей і вантажів за мінімальною ціною, економлячи на супутніх послугах та низці інших витрат, що не впливають на безпеку первезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
так Показати IP 28 Грудня 2010 12:50
видно Колесніков зібрався все-таки будувати "корівник" за 100 млн )))
VSC Показати IP 28 Грудня 2010 14:20
Курочка в гнезде, яичко... еще глубже, а великий реформатор Боря, уже все за всех решил. И какие авиалинии летать будут, и какие цены на билеты, и сколько грузов переправят.
небайдужа Показати IP 29 Грудня 2010 08:42
боюсь,що такий літак може запросто впасти на місто,не дотягнувши до полоси. через малобюджетність:))
Стрийко Показати IP 29 Грудня 2010 13:10
Луцьку на цій стадії розвитку місцевої економіки потрібен маленький, економічний, малобюджетний аеропорт, тому 100 млн. - це нормальна сума (боюсь, аби в процесі "освоєння" вона не збільшилась у 2-3 рази). Лоукостери зазвичай використовують сучасні економічні літаки з нижчим рівнем витрат пального. Крім того, більшість з представлених в Україні компаній-лоукостерів є іноземними авіакомпаніями, до яких в Європі висувають дуже серйозні вимоги безпеки польотів.
VSC до Стрийко Показати IP 29 Грудня 2010 17:27
Хочу вас разочаровать. Экономичность Эйрбасов ВизЭйра ничуть не выше Боингов МАУ. Лоукостеры снижают цены за счет других факторов.
Стрийко до VSC Показати IP 30 Грудня 2010 09:49
Взагалі-то згідний
Vulpes Показати IP 24 Січня 2011 17:17
до небайдужа: на місто точно не впаде, полоса паралельно до міста лежить)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus