USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Любомльщині 47% землевласників узаконили свої права

27 Листопада 2008 17:29
Майже половина землевласників Любомльщини вже отримала державні акти на право власності на землю. Про це 27 листопада повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
У Любомльському районі триває робота щодо заміни громадянами сертифікатів на право на земельну частку (пай) на державні акти на право власності на землю. Із 13 914 громадян, які набули права на земельну частку (пай), 6245 їхніх власників, що становить 46,65% від загальної кількості виданих сертифікатів, отримали державні акти на право власності на землю. У стадії розробки перебуває 2279 державних актів або 16,4% від загальної кількості виданих сертифікатів.
 
624 громадяни, які отримали державні акти, здали земельні ділянки в оренду сільськогосподарським підприємствам. 5624 громадяни приєднали земельні частки (паї) до свого особистого селянського господарства.
 
З початку цього року було затверджено проекти землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв)  по Підгородненській та Заболоттівській сільських радах.
 
Разом із тим районне управління Держкомзему та місцеві голови мають більше уваги приділяти питанням завершення видачі державних актів по сільських радах, де паювання проведено 3-4 роки тому. Окрім того, затягується видача державних актів і через ускладнення процедури їх реєстрації, внесення даних реєстрації на магнітні носії та подання необхідних документів самими громадянами-власниками сертифікатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus